Σολομός με βερίκοκα και κινόα

Ο Σολομός με Βερίκοκα και Κινόα θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή με σολομό! Είναι πολύ νόστιμη, θρεπτική και υγιεινή συνταγή που θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους σας.

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά Συνταγής

Υλικά για τον σολομό με βερίκοκα
4 φιλέτα σολομού των 200 γρ έκαστο
4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
1 κ.σ. σόγια
1 κ.σ. χυμό από λάιμ
1 κ.γ. φρέσκο πολτοποιημένο τζίντζερ
1 κ.γ. πολτοποιημένο σκόρδο
αλάτι
πιπέρι

Υλικά για την κινόα με βερίκοκα
180 γρ κινόα
50 ml ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
1 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
20 γρ πολτοποιημένο τζίντζερ
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
8 αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
αλάτι

solomos-me-verikoka-kai-kinoa-ulika

Εκτέλεση Συνταγής

Για τον σολομό με βερίκοκα:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο, τη μουστάρδα, τη σόγια, τον χυμό από το λάιμ, το τζίντζερ και το σκόρδο. Η μαρινάδα για τον σολομό με βερίκοκα είναι έτοιμη!

Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού πάνω σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί του φούρνου.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι στον σολομό και από πάνω από τα φιλέτα απλώνουμε τη μαρινάδα με το βερίκοκο.

Ιδανικά αφήνουμε τον σολομό με τα βερίκοκα να μαριναριστεί για 30 λεπτά, διαφορετικά προχωράμε με το μαγείρεμα τους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-12 λεπτά στους 200 °C.

Για την κινόα με βερίκοκα:

Η κινόα θέλει καλό πλύσιμο πριν μαγειρευτεί γιατί έχει μία πικρή ουσία στο περίβλημα της που αν δεν την αφαιρέσουμε θα χαλάσει το τελικό αποτέλεσμα της συνταγής.

Τοποθετούμε την κινόα σε ένα μεγάλο μπολ και την ξεπλένουμε με άφθονο νερό, τρίβοντας τους σπόρους με τα χέρια μας.

Βράζουμε την κινόα σε 1 λίτρο νερό με ελάχιστο αλάτι, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να εμφανιστεί μία λευκή γραμμούλα γύρω από το σποράκι.

Την σουρώνουμε και την αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά για να δημιουργήσουμε μία γευστική σάλτσα για την κινόα.

Περιχύνουμε την κινόα με τη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρά και δοκιμάζουμε. Αν χρειάζεται διορθώνουμε με λίγο αλάτι.

Σερβίρισμα:

Σε ένα πιάτο προσθέτουμε λίγη κινόα με βερίκοκα και από πάνω τοποθετούμε ένα φιλέτο σολομού με βερίκοκα.

Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι αυτός ο Σολομός με Βερίκοκα και Κινόα θα γίνει ο αγαπημένος σας!

 

Πηγή: alwayshungry.gr

Σχετικά άρθρα