Cookies σοκολάτας με πορτοκάλι και κανέλα

Συστατικά

  • το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 μεγάλο αβγό
  • ½ φλ. καστανή ζάχαρη
  • ½ κοφτό κουταλάκι κανέλα
  • 3 γεμάτες κουταλιές κοσκινισμένο κακάο
  • 1 κουταλιά γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ φλ. σταφιδάκια σουλτανίνα
  • 1 ½ φλ. αλεύρι + λίγο επιπλέον για το άνοιγμα του φύλλου
  • 120 γρ. βούτυρο ( ½ φλ.)
  • ½ φλ. (περίπου) «κουμπάκια σοκολάτας (Chocolate Chips)

Βήματα

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μπρικάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά (ή στα μικροκύματα) και το αφήνετε να κρυώσει.

Βάζετε το αβγό, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το κακάο, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και 1 φλ. αλεύρι στο πολυμίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ύστερα, προσθέτετε λίγο – λίγο το υπόλοιπο αλεύρι.

Αδειάζετε τη ζύμη σε μια λεκάνη και προσθέτετε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα σταφιδάκια και ζυμώνετε τη ζύμη να ενσωματωθούν. Αν κολλάει πολύ στα χέρια, την πασπαλίζετε με αλεύρι και τη ζυμώνετε μέχρι που να μην κολλάει πια.

Την πλάθετε σε μπάλα, την πιέζετε ελαφρά να γίνει λίγο επίπεδη και την κρατάτε τυλιγμένη σε πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 210°C.

Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο (πάχους ½ εκ. περίπου) πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβετε σε μικρούς δίσκους με κουπ-πατ ή ένα ποτήρι. Τους απλώνετε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα και βάζετε πάνω στον καθένα 6-7 chocolate chips, πιέζοντάς τα ελαφρά για να κολλήσουν.

Ψήνετε τα μπισκότα για 12 περίπου λεπτά στο φούρνο, τα ξεκολλάτε προσεχτικά και τα κρυώνετε πάνω σε σχάρα.

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα