Αυξητική γλουτών: Ώρα να αποκτήσεις ζηλευτά οπίσθια!

Μια από τις επεμβάσεις αισθητικής με την μεγαλύτερη ζήτηση τόσο στη χώρα μας όσο και το εξωτερικό είναι η ανόρθωση γλουτών.

Τα πρότυπα που έχουν καθιερωθεί πλέον στην κοινωνία, θέλουν τα «βραζιλιάνικου τύπου» οπίσθια να είναι το ζητούμενο για κάθε γυναίκα που επιθυμεί να βελτιώσει την εξωτερική της εμφάνιση.

Εξάλλου, πολλές είναι οι γυναίκες που προσπαθούν να αποκτήσουν τα οπίσθια αυτά με τον λεγόμενο «εύκολο τρόπο», δηλαδή αυτόν της πλαστικής χειρουργικής, καθώς είναι πολύ δύσκολο να δεις μόνο με τη γυμναστική αποτελέσματα τέτοιου… μεγέθους.

Ποια είναι, όμως, τα βασικά σημεία που πρέπει να έχεις υπόψη σου, εφόσον αποφασίσεις να κάνεις μια τέτοια επέμβαση;

Πολύ δημοφιλής η έγχυση λίπους

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή και ασφαλή, παράλληλα, μέθοδο αναφορικά με την αυξητική στους γλουτούς. Στην περίπτωση αυτή, ο γιατρός ξεκινά με λιποαναρρόφηση από διάφορες περιοχές του σώματός σου, όπως το στομάχι, οι άνω μηροί ή και η άνω πλάτη σου και στη συνέχεια εγχύει το λίπος ενέσιμα στα οπίθιά σου.

Τα αποτελέσματα στην περίπτωση αυτή είναι άμεσα ορατά, όμως απαιτείται σχεδόν ένας χρόνος έως ότου η περιοχή αυτή δημιουργήσει νέα αιμοφόρα αγγεία και απορροφήσει πλήρως το λίπος.

Κι εδώ πάντως, υπάρχουν κίνδυνοι όπως είναι η πιθανή δημιουργία θρόμβου, η αλλαγή στην αίσθηση και την υφή του δέρματος και η λιπώδης εμβολή. Το θετικό είναι ότι έχει πολύ χαμηλά επίπεδα αναφορικά με τον κίνδυνο μόλυνσης.

Εμφυτεύματα σιλικόνης

Στη μέθοδο αυτή, ο γιατρός χειρουργεί κατευθείαν στο συγκεκριμένο σημείο, αντίστοιχα με την αυξητική στήθους με σιλικόνη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιλογή αυτή αφορά σε γυναίκες που είναι αρκετά αδύνατες και δεν διαθέτουν λίπος στη συγκεκριμένη περιοχή.  Πρόκειται για επέμβαση που κρατά αρκετές ώρες και στη διάρκειά της ο χειρουργός επιλέγει να κάνει τομή στα οπίσθια περνώντας από εκεί τα εμφυτεύματα, μέσα ή πάνω από τον γλουτιαίο μυ.

Μεγάλο εμφύτευμα, μεγάλος κίνδυνος

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην συγκεκριμένη επέμβαση, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η επιλογή ενός μεγάλου εμφυτεύματος, που είναι πιο εύκολο είτε να σκιστεί και να ανοίξει μέσα στον σώμα σου, προκαλώντας σου μόλυνση και σηψαιμία, είτε να αναποδογυρίσει και να αλλάξει το σχήμα των οπισθίων. Η ιδανική αναλογία, όπως λένε, είναι τα εμφυτεύματα των 350 κυβικών εκατοστών σιλικόνης.

Παράλληλα, επισημαίνουν το άβολο της όλης κατάστασης, καθώς όταν θα θέλεις να καθίσεις, θα έχεις πάντα την αίσθηση ότι κάθεσαι σε ένα ξένο σώμα.

Η ανάρρωση είναι αργή και επίπονη

Είτε στην περίπτωση της έγχυσης λίπους είτε στην εμφύτευση σιλικόνης, οι ειδκοί επισημαίνουν ότι η ανάρρωση είναι αργή σχετικά και επίπονη, με ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο τις τρεις εβδομάδες.

Απαγορεύονται οι ενέσεις σιλικόνης

Σε καμία περίπτωση μην το αποτολήσετε, καθώς πρόκειται για μέθοδο υψηλότατου κινδύνου η οποία έχει κριθεί απαγορευμένη στις ΗΠΑ. Μπορεί να είναι πιο φθηνή λύση, όμως οι συνέπειες δύνανται να είναι ακόμα και μοιραίες για την υγεία σου, καθώς μπορεί να πάθεις τοξικό σοκ.

Σε κάθε περίπτωση, εάν μπορείς να αποφύγεις την επέμβαση, μην την κάνεις και περιορίσου στα ημικαθίσματα που κάνεις στο γυμναστήριο, για να αποκτήσεις με φυσικό τρόπο γερούς και καλογυμνασμένους γλουτούς.

Δ. Μ.

Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα