Έχω συμπτώματα κατάθλιψης. Ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση;

Ήθελα να μου δώσετε μερικές συμβουλές διότι δεν είμαι σίγουρη αν έχω κατάθλιψη. Ωστόσο, εμφανίζω μερικά από τα συμπτώματα που διάβασα εδώ και μάλιστα μερικές ώρες σε υπερβολικό βαθμό. Ειδικότερα, έχω αρνητικές σκέψεις: Όταν κάνω μία, μετά έρχονται και άλλες, πάρα πολλές συνεχώς. Τι μπορώ να κάνω;

Στο ερώτημά σας απαντά η Θετική Ψυχολόγος και Life Coach, Δρ Μαρία Φωτιάδου:

Γεια σας. Ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία.

Αν πιστεύετε ότι έχετε πολλά από τα συμπτώματα που έχετε διαβάσει και αυτά διαρκούν, θα σας συμβούλευα να έρθετε σε επαφή με έναν ειδικό και να μιλήσετε. Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα της κατάθλιψης τόσο καλύτερα. Η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται και μπορείτε να την ξεπεράσετε με βοήθεια, καθοδήγηση  και στήριξη.

Στην Ψυχολογία έχουμε κάνει μεγάλα βήματα στο θέμα της αντιμετώπισης της κατάθλιψης και υπάρχουν πολλές επιστημονικές μέθοδοι που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά.

Γενικά προσπαθήστε να μιλήσετε για ό,τι σας απασχολεί, ακόμα κι ένας έμπιστος φίλος ή ένα οικογενειακό πρόσωπο μπορεί να βοηθήσει. Ωστόσο η ταυτόχρονη καθοδήγηση από έναν ειδικό είναι πολύ σημαντική. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία και να μιλήσετε μαζί μας. Η οποιαδήποτε αρνητική κατάσταση πάντα μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.

Σχετικά άρθρα