Χωρισμός από την πρώτη σχέση: Πώς θα τον ξεπεράσω;

Ο χωρισμός από την πρώτη μου σχέση με διέλυσε. Δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσω και να ξεπεράσω τον χωρισμό. Ο λόγος που χωρίσαμε είναι γιατί δεν του είχε πει πως είμαι από άλλη χώρα επειδή μου μιλούσε άσχημα.

Αυτός μου είπε ότι δεν με αγαπάει, δεν με θέλει. Βέβαια μου είπε και ότι δεν ήθελε να το τελειώσει και πως ίσως το μετανιώσει. Σκέφτομαι ότι μπορεί να κρύβονται και οι γονείς του πίσω από την απόφασή του…

Εγώ είμαι χάλια, κλαίω, είμαι απεγνωσμένη, δεν τρώω. Τι να κάνω; Πώς να σκεφτώ;

Στο ερώτημά σας απαντά η Θετική Ψυχολόγος και Life Coach, Δρ Μαρία Φωτιάδου:

Γεια σας. Ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία.

Λυπάμαι πολύ για τον χωρισμό σας. Ένας χωρισμός μπορεί να είναι επίπονος και δύσκολος ειδικά για το άτομο που δεν έχει πάρει την απόφαση. Μας αναφέρετε ότι του έχετε μιλήσει για το πώς νιώθετε για εκείνον και τη σχέση σας. Του εξηγήσατε τον λόγο που φοβηθήκατε να του πείτε από την αρχή ότι είστε από άλλη χώρα και ότι εκείνος παραμένει πιστός στην απόφασή του. Αναφέρετε ότι μπορεί να τον επηρεάσανε οι γονείς του, ωστόσο, είναι ενήλικας να πάρει τις αποφάσεις του για τη δική του ζωή και γι’ αυτό το λόγο είναι υπεύθυνος για την επιλογή που έκανε.

Όσο και δύσκολη μπορεί να είναι η κατάστασή σας τώρα, θα συμβούλευα να σκεφτείτε ότι όταν ένας άνθρωπος δεν μας αποδέχεται όπως είμαστε, την καταγωγή, την κουλτούρα, το χαρακτήρα μας και τη συμπεριφορά μας, τότε προφανώς δεν είναι εκείνος ο ιδανικός άνθρωπος που έχουμε πλάσει στο μυαλό μας ή θα θέλαμε να είναι.

Για να είναι μια σχέση υγιής και να έχει μέλλον, είναι σωστό και οι δύο να αποδέχονται ο ένας τον άλλο και όταν υπάρχουν προβλήματα ή υπάρχουν θέματα που απασχολούν το ζευγάρι ή τον ένα από τους δύο, να βρίσκουν λύσεις μαζί. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε δημιουργούνται προβλήματα και στην προκειμένη περίπτωση προκύπτει χωρισμός.

Σκεφτείτε και προσπαθήστε να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας, αν ο πόνος που νιώθετε  έχει να κάνει με την απώλεια ή γιατί πραγματικά είχατε βρει τον πραγματικό σύντροφο της ζωής σας. Εφόσον σας έχει απορρίψει όπως μας λέτε, ακόμα και όταν του ζητήσατε συγνώμη και του εξηγήσατε το λόγο και τους φόβους σας, τότε η απάντηση που θα σας έρθει θα είναι ξεκάθαρη. Αξιολογήστε και πάλι τι ζητάτε σε έναν σύντροφο. Μερικά από αυτά που όλοι μας ψάχνουμε είναι η κατανόηση, η αποδοχή, η αγάπη και η συγχώρηση ανάμεσα μέσα σε πολλά άλλα. Αξίες και ανάγκες που είναι απαραίτητες για την επιτυχία μιας σχέσης. Αν αυτά δεν υπάρχουν, προσπαθούμε να κοιτάξουμε μπροστά, με πίστη ότι αυτό που ψάχνουμε θα έρθει, ένας καινούριος σύντροφος στο μέλλον που θα σας καλύπτει απ’ όλες τις απόψεις. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο αυτή την στιγμή αλλά είναι πιθανό να βρείτε αυτό που πραγματικά σας αξίζει.

Προσπαθήστε επίσης να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας, να έχετε επαφή με κόσμο που περνάτε ευχάριστα μαζί του, φίλους και οικογένεια, να φροντίζεται τον εαυτό σας, να τρώτε υγιεινά και να ασκήστε και ο χρόνος θα είναι με το μέρος σας.

Σχετικά άρθρα