Στο προσκήνιο ο Σαμαράς για το Σκοπιανό: Η δήλωση για το συλλαλητήριο και το δείπνο με Μητσοτάκη

Ως μια μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα χαρακτήρισε την Κυριακή ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος. Ο κ. Σαμαράς συζήτησε, άλλωστε, για το επίμαχο θέμα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε δείπνο που είχαν χτες βράδυ.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη λειτουργία για την εορτή της Υπαπαντής στην Καλαμάτα.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για τη χριστιανοσύνη και τη Μεσσηνία. Την Κυριακή θα είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα» ήταν η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά.

Δείπνο με φόντο το συλλαλητήριο

Η διήμερη περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στους νομούς Ηλείας και Μεσσηνίας, εξ αρχής είχε αυξημένο ενδιαφέρον λόγω της κοινής παρουσίας στην Καλαμάτα του πρώην πρωθυπουργού κ. Σαμαρά.

Οι δύο πολιτικοί, που διατηρούν συχνή επικοινωνία δεν περίμεναν ωστόσο την σημερινή μεγάλη εορτή της Υπαπαντής για να συναντηθούν, καθώς χθες το βράδυ ο κ. Σαμαράς εν είδει «οικοδεσπότη» έκανε το τραπέζι στον αρχηγό της αξ. αντιπολίτευσης στην μαρίνα της Καλαμάτας. Λίγες ώρες πριν είχε προηγηθεί η ομιλία Μητσοτάκη στην Ηλεία, όπου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το Σκοπιανό, επιβεβαιώνοντας την σκληρή στάση του στο ζήτημα.

Προφανώς στο δείπνο των δύο ανδρών -το οποίο πραγματοποιήθηκε συν γυναιξί- συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις με φόντο και το συλλαλητήριο της Κυριακής, στο οποίο δεν αποκλείεται να παρευρεθεί και ο Αντώνης Σαμαράς. Πηγές πέριξ του πρώην πρωθυπουργού ούτε επιβεβαίωναν ούτε διέψευδαν την εν λόγω πληροφορία, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Ο κ. Σαμαράς άλλωστε, χωρίς να έχει κάνει ευθέως δήλωση, όπως σκιαγραφείται από τις συναντήσεις του με την Παμμακεδονική Ενωση αλλά και τις σημερινές δηλώσεις του υπέρ του συλλαλητηρίου, είναι στην γραμμή του Συμβουλίου των Πολιτικών αρχηγών του 1992 για μη χρήση του όρου «Μακεδονία».

Με πληροφορίες από protothema.gr και kathimerini.gr

Σχετικά άρθρα