Αρχική / More / Εργασιακά / Το επίδομα ανεργίας μετράει ως συντάξιμος χρόνος;

Η 59χρονη Γιώτα ρωτά

Το επίδομα ανεργίας μετράει ως συντάξιμος χρόνος;

Την 1/1/2020 θα είμαι ηλικίας 59χρ.7μην. και 1 ημέρας  και την 1/1/21 αντίστοιχα (αν μετράει ως συντάξιμος  χρόνος ο υποθετικά ως ανωτέρω 1χρόνος ανεργίας που θα μου δώσουν) θα είμαι 60+ χρονών .

Για να μπορέσω να έχω ένα μελλοντικό πλάνο ώστε να κάνω τον προγραμματισμό μου για να βγάλω σύνταξη, σας παρακαλώ πολύ εάν το επιθυμείτε απαντήστε μου:

Τον Ιανουάριο του 2021 θα έχω μπει στα 60. Με πόσα ένσημα κατοχυρώνω σύνταξη  και σε ποια ηλικία; Πόσα χρόνια εργασίας και πόσα ένσημα θα μου λείπουν ακόμη; Μπορώ από μόνη μου εάν δεν ξαναβρώ εργασία μετά το 2020 -21 να εγγραφώ στον ΕΦΚΑ ως αγρότισσα (λόγω εκμετάλλευσης αγροτικής πατρικής περιουσίας) και να πληρώνω  για την σύνταξή μου;

Στο ερώτημά σας απαντά ο Δημήτρης Μουσελίμης (www.e-syntaxi.gr), Εργατολόγος – Δικηγόρος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για να δικαιούστε σύνταξη γήρατος θα πρέπει να συμπληρωθούν τουλάχιστον 4500 ημέρες ασφάλισης και η ηλικία των 67 ετών. Τα δύο χρόνια πλήρους απασχόλησης αντιστοιχούν σε 600 ημέρες ασφάλισης. Σε κάθε περίπτωση πριν από τα 67 και την συμπλήρωση τουλάχιστον 4500 ημερών ασφάλισης (πάντα με τα σημερινά ισχύοντα δεδομένα) δεν μπορείτε να κάνετε κάτι.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X