Καταγγελία λόγω ασχήμιας…

Με έντονο τρόπο παραπονέθηκε άνδρας σε αστυνομικό τμήμα, απαιτώντας μάλιστα τη σύλληψη μίας ιερόδουλης. Για ποιον λόγο; Επειδή – όπως ισχυρίστηκε – τον παραπλάνησε και εν τέλει ήταν πιο άσχημη απ’ ό,τι του είχε περιγράψει στο τηλέφωνο!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Βρετανός άνδρας έκλεισε ραντεβού με την ιερόδουλη, αφού πρώτα της είχε ζητήσει να του κάνει επακριβή περιγραφή της εμφάνισής της. Συμφώνησαν να συναντηθούν σε ένα μοτέλ της περιοχής. Πράγματι, την περίμενε στο πάρκινγκ κι όταν η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητο… ο πελάτης απογοητεύτηκε. Τότε άρχισαν να μαλώνουν. Ο άνδρας την κατηγόρησε ότι η περιγραφή που έδωσε ήταν πιο ελκυστική απ’ ό,τι στην πραγματικότητα κι έτσι αρνήθηκε να την πληρώσει. Εκείνη έγινε έξαλλη καθώς σπατάλησε τον χρόνο της και μάλιστα… δωρεάν. Αρπαξε τα κλειδιά από τη μίζα και βγαίνοντας από το αυτοκίνητο τρέχοντας του τα πέταξε προκαλώντας τον να καλέσει την αστυνομία, καθώς ο άνδρας συνέχισε να διαμαρτύρεται ότι τον είχε παραπλανήσει!

Πράγματι, ο άνδρας τηλεφώνησε στην αστυνομία εξοργισμένος, προκειμένου να διατυπώσει την έντονη δυσαρέσκειά του για τη συμπεριφορά και την απάτη της ιερόδουλης, λέγοντας μάλιστα ότι παραβίασε τις αρχές της πώλησης καλών αγαθών! Μάλιστα, ζήτησε από τα όργανα της τάξης να της αποσταλεί σύσταση!

Ο αξιωματικός βάρδιας έμεινε ολίγον τι άγαλμα ακούγοντας το ιδιότυπο παράπονο και παρά το γεγονός ότι ο άνδρας αρνήθηκε να δώσει τα δικά του στοιχεία, οι Αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να του αποστείλουν επιστολή για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο άνδρας ακούγεται στο τηλεφώνημα να λέει: Κανόνισα να τη συναντήσω αλλά πριν της ζήτησα μία ειλικρινή περιγραφή, αλλιώς αν πήγαινα και δεν έμενα ικανοποιημένος από αυτό που θα έβλεπα δεν θα χρησιμοποιούσα τις υπηρεσίες της. Βασικά έχω ψευδή περιγραφή, παρουσιάζοντας εντελώς διαφορετικό τον εαυτό της. Θύμωσε επειδή προφανώς πίστευε ότι εγώ της χρωστάω!

Ο αξιωματικός της αστυνομίας ανέφερε: Ήταν απίστευτο. Πραγματικά πίστευε ότι δεν είχε κάνει κάτι κακό και ότι η αστυνομία έπρεπε να ερευνήσει τη γυναίκα για παραπλάνηση. Του είπα ότι εκείνη δεν έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα και πως οι δικές του πράξεις, ήταν στην ουσία παράνομες!

Σύμφωνα με τις αρχές πώλησης καλών αγαθών του 1979 παρέχεται στους καταναλωτές νόμιμο δικαίωμα, ορίζοντας ότι τα εμπορεύματα που πωλούνται πρέπει να είναι ικανοποιητικής ποιότητας, να είναι ανάλογα του σκοπού του καταναλωτή και να ταιριάζουν στην περιγραφή του πωλητή τους.

ΠΗΓΗ: BBC NEWS

Σχετικά άρθρα