Σχέση ανάμεσα στα αδέρφια: πώς να την ενισχύσετε μέσα στην οικογένεια;

Πολλές φορές τα αδέρφια αναπτύσσουν μια ανταγωνιστική σχέση μεταξύ τους, που δεν έχει καμία βάση και καμία λογική… Πηγάζει από τον τρόπο που μεγαλώνουν, από τον τρόπο που αντιδρούν στα διάφορα ερεθίσματα της οικογένειας.
Ωστόσο, η οικογένεια είναι ό, τι πιο σημαντικό έχει ένας άνθρωπος στη ζωή του – ή τουλάχιστον έτσι πρέπει να είναι! Και τα αδέρφια πρέπει να αλληλουποστηρίζονται!

Πώς θα εμπνεύσετε στα παιδιά σας να στηρίζουν το ένα το άλλο και να αλληλοκαλύπτονται, λέγοντάς σας ακόμα και ψέματα;

– Να τα ωθείτε να περνάνε ποιοτικό αδερφικό χρόνο:

ωθείστε τα να πηγαίνουν μαζί βόλτες, να έχουν κοινές παρέες, να περνάνε χρόνο μαζί. Και η σχέση τους θα αναπτυχθεί. Αργότερα, όταν μεγαλώσουν λίγο, θα σας λένε ότι βγαίνουν μαζί και θα συνεννοούνται να βρεθούν έξω από την πόρτα του σπιτιού! Κι εσείς δεν το χατε κάνει αυτό με τα δικά σας αδέρφια;

– Να τους μάθετε να λύνουν μόνα τους τις διαφορές τους

Όταν έχουν ένα ζήτημα που τα απασχολεί, μην παρεμβαίνετε για να το επιλύσετε εσείς. Να είστε παρόντες ως διαιτητές αλλά αφήστε τα να το λύσουν μόνα τους. Έτσι θα έρθουν πιο κοντά!

– Να υμνείτε τη διαφορετικότητά τους, χωρίς όμως να τα ξεχωρίζετε!

Κάθε παιδί είναι διαφορετικό, αλλά αυτό το κάνει και μοναδικό! Μην ξεχωρίζετε τα παιδιά σας! Ο καθένας στον τομέα του!

– Να ενισχύετε και να επιβραβεύετε την ενότητα και τη συνεργασία των παιδιών σας!

Όσο και αν είναι ενίοτε εναντίον σας, είναι καλό να τονίζετε στα παιδιά σας πόσο αγαπημένα είναι και πόσο τέλεια σχέση έχουν.

– Να έχετε σαφείς κανόνες για την επίλυση των προβλημάτων στο σπίτι!

Όταν συμβαίνει κάτι, πρέπει να υπάρχουν σαφείς κανόνες στο σπίτι για το πώς θα διαχειριστείτε μια κρίση. Και οι κανόνες αφορούν όλα τα μέλη ανεξαιρέτως.

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από mamanpourlavie.com

Σχετικά άρθρα