Γκ. Ράμσεϊ: Έτσι έσωσε τον γάμο του!

Ο celebrity σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ είναι γνωστός για την πολύ έντονη -και λίγο προσβλητική- κριτική που ασκεί στους διαγωνιζόμενους του σόου του, Hell’s Kitchen, αλλά απ’ ό, τι φαίνεται την πιο αυστηρή κριτική την κάνει στον ίδιο του τον εαυτό.

Σε συνέντευξή του στους Times, ο σεφ αποκάλυψε πως η σύζυγός του, Τάνα, ήταν αυτή που τού έδωσε το κίνητρο να χάσει βάρος, γιατί πάντα λάτρευε τον υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά και γιατί τού είπε ότι δεν τής άρεσε που ο ίδιος είχε παχύνει. «Δεν άρεσε στην Τάνα έτσι όπως ήμουν», αποκάλυψε ο Ράμσει. «Ήμουν παχύσαρκος, πάνω από 114 κιλά. Έμοιαζα με ένα σακί με σκ*τά. Κοιτάω τις φωτογραφίες και σκέφτομαι ‘Πώς έμεινε μαζί μου η Τάνα;’. Γιατί η Τάνα με τον καιρό γίνεται όλο και πιο όμορφη. Και να που κοιμάται με έναν χοντρό», δήλωσε.

Το ζευγάρι είναι παντρεμένο για πάνω από 20 χρόνια και έχουν 4 παιδιά μαζί. Η περίοδος που ο σεφ πάχυνε ήταν ακριβώς η ίδια με όταν είχε κερδίσει το τρίτο του αστέρι Michelin. Παρά όμως την προσωπική και επαγγελματική του επιτυχία, ο Γκόρντον συνέχιζε να έχει πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση. «Ήταν οδυνηρό», είπε. «Συνήθιζα να κοιτάω τον εαυτό μου στον καθρέπτη και να σκέπτομαι ‘Χριστέ μου!’. Έτσι ξύπνησα».

Ο σεφ απέδωσε το αυξημένο του βάρος στην κακή του διατροφή, όταν δούλευε για ατελείωτες ώρες και ταξίδευε διαρκώς. «Το σώμα μου δεν είχε σχήμα», δήλωσε ο σεφ. «Δεν ένιωθα πολύ καλά. Αφού δούλεψα απίστευτα πολύ και γνώρισα τεράστια επιτυχία, ήθελα να φροντίσω τη γραμμή μου», είπε. «Δεν θέλω η βιομηχανία να με σκοτώσει. Ξέρω πόσο ανθυγιεινά ζουν οι πολύ πετυχημένοι σεφ. Άγχος. Αυτοκτονία. Το να μαγειρεύεις απίστευτες ποσότητες ως δουλειά έχει πολλά αρνητικά. Είναι θανατηφόρο: Από την παχυσαρκία μέχρι τις καρδιακές προσβολές και την κοκαΐνη».

Από το 2012 ο Ράμσεϊ αποφάσισε να κάνει σημαντικές αλλαγές στη ζωή του. «Ξεκίνησα να εστιάζω στο πώς να μπω σε φόρμα πριν 5-6 χρόνια όταν ήμουν απίστευτα απασχολημένος», αποκάλυψε στους Times. «Η δουλειά σε πνίγει. Ξαφνικά ο χρόνος που έχεις για τον εαυτό σου είναι μηδαμινος. Δεν είχα χρόνο να αναπνεύσω, να ηρεμήσω, να σκεφτώ καθαρά».

Έτσι αποφάσισε να απευθυνθεί στον personal trainer, Γουίλ Άσερ, ο οποίος τον έβαλε σε πρόγραμμα γυμναστικής με ποδήλατα και ασκήσεις με βάρη, το οποίο και ακολουθεί τρεις φορές τη βδομάδα.

https://www.instagram.com/p/BefVMyCgLdv/?taken-by=will_usher_precision_coach

Από τότε ο Ράμσεϊ έχει χάσει περίπου 25 κιλά και έχει βελτιώσει σημαντικά την υγεία του. Ο 51χρονος σεφ δηλώνει πραγματικά ενθουσιασμένος με τη νέα του ζωή, καθώς όπως λέει, δεν θέλει να πεθάνει σε νεαρή ηλικία, όπως ο μπαμπάς του, που έφυγε από τη ζωή στα 53.

Πηγή: www.olivemagazine.gr

Σχετικά άρθρα