Κανελόνια με 3 τυριά

½ κιλό βοδινός κιμάς
½ φλ. γαλέτα (κοπανισμένη φρυγανιά)
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
1 κουταλάκι ρίγανη
12-15 «σωλήνες» για κανελόνια
1½ φλ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (Passata)
1 κονσέρβα (400 γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
3 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1 φλ. τριμμένο τυρί προβολόνε (Provolone) ή κεφαλογραβιέρα
200 γρ. φρέσκια αναρή
2 φλ. γάλα
2 κουταλιές βούτυρο + επιπλέον για το ταψί
2 κουταλιές αλεύρι
αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και αλείφετε γενναιόδωρα με βούτυρο ένα ταψάκι. Αναμιγνύετε τον κιμά με την κοπανισμένη φρυγανιά, τη μισή παρμεζάνα, τα αβγά, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και με ένα κουταλάκι γεμίζετε τα κανελόνια με το μίγμα.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα σκόρδα και τα σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Τα αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το βασιλικό. Παράλληλα, ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε το αλεύρι και λίγο αλάτι. Το ανακατεύετε μέχρι να αφρίσει καλά και ύστερα ρίχνετε μέσα λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας με το σύρμα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να κοχλάσει και να δέσει σε κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα την αναρή λιωμένη με πιρούνι.

Απλώνετε τη μισή σάλτσα ντομάτας στον πάτο του ταψιού και βάζετε από πάνω, αρμονικά τα κανελόνια. Τα περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και απλώνετε από πάνω την μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και το προβολόνε και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε τα κανελόνια για 1 ώρα, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, για να ροδίσουν.

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα