Κινέζικο τηγανητό ρύζι με αυγά, λαχανικά και σόγια σος

Γιατί να παραγγείλουμε απ΄έξω κινέζικο ρύζι ενώ μπορούμε να το φτιάξουμε εμείς; Το ετοιμάζουμε μόνοι μας με ποιοτικά υλικά και το απολαμβάνουμε σε μόλις 15 λεπτά, πιο σύντομα δηλαδή από το delivery.

Υλικά

2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι λευκό μακρύκοκκο, του 10λεπτου
300 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
2 μέτρια καρότα, σε μικρά κυβάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
20 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
4 αυγά
70 ml σάλτσα σόγιας
50 ml σάκε (αλκοολούχο ποτό από ρύζι, που βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, κάβες και καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα) ή λευκό γλυκό κρασί
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Bράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το αδειάζουμε σε μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε. (Η συμβουλή του σεφ είναι ότι το κρύο ρύζι είναι το καταλληλότερο για τηγανητό, γι’ αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αυτό που μας περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα.)

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο μέχρι να αφρατέψουν (αλάτι με φειδώ, γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή).

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (ή σε ένα γουόκ, αν έχουμε) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το καρότο με το τζίντζερ και τον αρακά, για 1/2 με 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίχνουμε τα αυγά, τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για περίπου 1 λεπτό, ώστε να πήξουν μεν, αλλά και να θρυμματιστούν (όπως στη στραπατσάδα).

Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ρύζι, το σάκε και τη σόγια και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να ζεσταθεί το ρύζι.

Πηγή: gastronomos.gr

Σχετικά άρθρα