Βίντεο – σοκ: Ρώσος πιλότος ανατινάσσεται με χειροβομβίδα για να μην πιαστεί από τζιχαντιστές

Συγκλονίζει το βίντεο στο οποίο καταγράφηκε η αυτοκτονία Ρώσου πιλότου μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους του, προκειμένου να μην τον συλλάβουν οι τζιχαντιστές που τον έχουν περικυκλώσει, με τους τελευταίους να πανηγυρίζουν στη συνέχεια πάνω από το πτώμα του.

Λίγο πριν ανατιναχθεί, ο πιλότος φώναξε “αυτό είναι για τους δικούς μας”, ενώ ακόμη και μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους του σκότωσε με το περίστροφό του δύο τζιχαντιστές που τον πλησίαζαν απειλητικά.

Το περιστατικό αυτό εκτυλίχθηκε στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας το περασμένο Σάββατο, όταν το Μέτωπο της αλ Νούσρα -ένα από τα παρακλάδια της αλ Κάιντα- κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό Sukhoi SM15 με πιλότο τον Ρομάν Φιλίποφ.

Παρά το γεγονός ότι ο Φιλίποφ πρόλαβε να εκτοξευθεί από το αεροσκάφος, οι τζιχαντιστές τον περικύκλωσαν προκειμένου να τον πιάσουν αιχμάλωτο.

Ο 33χρονος πιλότος, κατάφερε να σκοτώσει τους δύο πρώτους που τον πλησίαζαν με το πιστόλι του. Ωστόσο, γρήγορα συνειδητοποίησε ότι τα περιθώρια στένευαν επικίνδυνα, αφού οι τζιχαντιστές υπερτερούσαν αριθμητικά. Τότε ήταν που πήρε την απόφαση να ανατιναχθεί με χειροβομβίδα προκειμένου να μην πέσει στα χέρια τους.

Τα βίντεο που μετέδωσαν ρωσικά ΜΜΕ συγκλονίζουν παρά τις σκληρές εικόνες τους. Σε ένα από αυτά εμφανίζονται οι τζιχαντιστές να έχουν περικυκλώσεις το άψυχο κορμί του πιλότου και να πανηγυρίζουν γελώντας γύρω από αυτό.

Σημειώνεται τέλος ότι το Κρεμλίνο αποφάσισε να αποδώσει στον 33χρονο πιλότο την υπέρτατη τιμή του ρωσικού κράτους, αυτή του Ήρωα της Ρωσίας.

https://www.youtube.com/watch?v=LyFXarH-OR0

Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα