Αρχική / Σχέσεις / Έχει χαθεί η ερωτική ένταση στη σχέση. Πρέπει να χωρίσω;

Η 19χρονη Δανάη ρωτά

Έχει χαθεί η ερωτική ένταση στη σχέση. Πρέπει να χωρίσω;

Θα ήθελα τη βοήθεια σας πάνω στο θέμα του χωρισμού. Είμαι κι αυτός 21 χωρίς πολλές εμπειρίες, ενώ εγώ σχεδόν καθόλου. Είμαστε μαζί 11 μήνες, πάμε για χρόνο και εγώ δεν ξέρω αν τον θέλω, αν τον αγαπώ. Ας πούμε δεν νιώθω κάτι, δεν νιώθω αυτήν την κάψα που βλέπω σε αλλά ζευγάρια. Καμιά φορά, κάτι μου βγαίνει, αλλά τίποτα το σημαντικό. Αυτό μπορεί να συμβεί βλέποντας και έναν άγνωστο και ξέρω ότι είναι λάθος όλο αυτό και φοβάμαι ότι αν το αφήσω και άλλο, στο τέλος θα καταλήξω εγώ το θύμα της υπόθεσης… Μετά από σκέψη πολλών ημερών και μετά από κουβέντα πάνω σε αυτό το θέμα με την φίλη μου, κατέληξα ότι καλύτερα να το τελειώσω, αλλά νιώθω μπερδεμένη σε αυτό. Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος να χωρίσω και θέλω τη βοήθεια σας πάνω σ’ αυτό.

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η κάψα που αναφέρετε είναι τόπος συνεννόησης για πολλούς ανθρώπους που προσπαθούν να εξηγήσουν ο ένας στον άλλο «τι βρίσκουν στο σύντροφό τους». Είναι κάτι σαν κοινός παρονομαστής που βοηθάει τη γρήγορη συνεννόηση χωρίς πολλή ανάλυση και αυτο-έκθεση. Το ότι τη χρησιμοποιούμε συχνά για να μιλήσουμε για τις σχέσεις δε σημαίνει ότι αποτελεί και το πρωταρχικό κριτήριο. Όχι απαραίτητα δηλαδή. Θα έχετε ακούσει φαντάζομαι ότι κάποιοι άνθρωποι είναι «εγκεφαλικοί». Δηλαδή βρίσκουν μέσα από τον λόγο και τον διάλογο την επικοινωνία που καταλήγει στο σεξ.

Δείτε τι νιώθετε εσείς προσωπικά μέσα στη σχέση και αν σας καλύπτει και πράξτε αναλόγως. Δεν υπάρχει συνέχεια χωρίς κόστος, ούτε αλλαγή χωρίς φόβο.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X