Στη Βουλή η δικογραφία για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία

Λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να ρίξει η διαβίβαση σήμερα -Τρίτη- στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, και από κει στη Βουλή, της δικογραφίας για την πώληση αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία, με πρωταγωνιστή τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Το κοινοβουλευτικό σώμα θα είναι αυτό που θα αποφασίσει πλέον για την τύχη του κ. Καμμένου, εξετάζοντας αν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας.

Μείζων είναι ότι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς είχε κληθεί να καταθέσει για να διαφωτίσει τις αρχές ο Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται ως μεσάζων στην υπόθεση με τα βλήματα, αλλά ουδέποτε εμφανίσθηκε ενώπιον της κυρίας Τουλουπάκη.

Η Εισαγγελία έχει στα χέρια της την κατάθεση ενός και μοναδικού μάρτυρα, καθώς όμως προσκρούει στο όνομα του υπουργού, είναι υποχρεωμένη να αποστείλει αμελλητί, δίχως χρονοτριβή, τη δικογραφία στη Βουλή.

Την έρευνα είχε παραγγείλει στην κυρία Τουλουπάκη η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με αφορμή ορυμαγδό δημοσιευμάτων του Τύπου, τον Νοέμβριο του 2017. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός καλούσε τότε την εισαγγελέα Διαφθοράς να διερευνήσει τις συνθήκες και τα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην πώληση του αμυντικού υλικού.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα