Είχα ουρολοίμωξη και είδα περίεργες εκκρίσεις. Να ανησυχώ;

Mετά από μια ουρολοίμωξη από e-coli μου συνέστησαν αντιβίωση ciproxin των 500 για 14 μέρες. Αυτή μάλλον μου δημιούργησε μύκητες κολπικούς με αίσθησμα καύσου και τσούξιμο καθώς και εκκρίσεις. Μου έδωσαν κολπικά δισκία τα οποία δε μπόρεσα να βάλω πάνω από δυο φορές, γιατί με ενοχλούσαν αφόρητα. Τελικά με αλοιφή daktador ανακουφίστηκα πολύ..ειδα όμως μια δυο φορές καφέ εκκρίσεις λιγοστές περίπου 10 μέρες μετά την περίοδο..ειμαι 49 χρονων να επισημάνω..ειναι κατι για να ανησυχω;

Στο ερώτημά σας απαντά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν ξέρω ποιος ήταν ο λόγος μια τόσο παρατεταμένης και ισχυρής θεραπείας. Πιθανά αν ακολουθούσατε μια πιο ορθολογιστική θεραπεία, να μην εμφανίζονταν το πρόβλημα της μυκητίασης. Το σωστό είναι να κάνετε μια εξέταση κολπικών υγρών για να επιβεβαιώσετε αν υπάρχει μυκητίαση και να δείτε ποια είναι η πιο κατάλληλη θεραπεία.

Από τη στιγμή που δεν μπορείτε για οποιονδήποτε λόγο να χρησιμοποιήσετε τα κολπικά υπόθετα, μπορείτε να πάρετε θεραπεία με χάπια από το στόμα. Αυτό θα σας λύσει το πρόβλημα. Φυσικά, η συγκεκριμένη απάντηση δεν αποτελεί προτροπή για νέα φαρμακευτική αγωγή αλλά συμβουλή για ενδελεχή έλεγχο από ειδικό ιατρό, έτσι ώστε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το πρόβλημά σας.

Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης

http://www.γυναικολογος.com

Σχετικά άρθρα