Σεξ και εγκυμοσύνη: Με ποια στάση μπορείς να μείνεις έγκυος; (ΦΩΤΟ)

Εάν βρίσκεσαι σε φάση που θέλεις οπωσδήποτε να μείνεις έγκυος, είναι σίγουρο ότι από το περιβάλλον σου θα σου έχουν μιλήσει για σεξουαλικές στάσεις που είναι ιδανικές για να το καταφέρεις.

Οι απόψεις εκεί έξω είναι πολλές και κάνουν λόγο για τις ακόλουθες στάσεις στο σεξ: «ιεραποστολικό», «στα τέσσερα» ή εσύ από πάνω…

Τι λένε, όμως, οι ειδικοί για το θέμα αυτό; Υπάρχει τελικά ιδανική στάση στο σεξ για να μείνεις έγκυος;

Η απάντηση μπορεί να σε απογοητεύσει. Κι αυτό, γιατί από επιστημονικής απόψης δεν υπάρχει τελικά κάποια συγκεκριμένη στάση στο σεξ που θα σε βοηθήσει να μείνεις έγκυος.

Παρά τον «αστικό μύθο» που κυκλοφορεί και θέλει την λεγόμενη «στάση στα τέσσερα» να είναι ιδανική για να μείνεις έγκυος, καθώς θεωρείται ότι επιτρέπει στον σύντροφό σου να εκσπερματίσει πολύ πιο κοντά στο άνοιγμα του τραχήλου σου. Πάντως, από παλιότερη σχετική έρευνα που είχε γίνει και είχε συγκρίνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης στο «ιεραποστολικό» και «στα τέσσερα» δεν προκύπτει ότι κάποια από τις δύο ευνοεί περισσότερο τις πιθανότητες να μείνεις έγκυος συγκριτικά με την άλλη.

Στο ερώτημα εάν θα πρέπει να σηκώνεις ψηλά τα πόδια σου μετά την εκσπερμάτωση του παρτενέρ σου στον κόλπο σου και να μένεις ακίνητη για περίπου10 λεπτά, με τη λογική ότι το σπέρμα συνεχίζει έτσι απρόσκοπτα το… ταξίδι του προς την μήτρα σου, η απάντηση είναι κι εδώ όχι από τους ειδικούς επιστήμονες, άσχετα εάν εφόσον σηκωθείς όρθια αμέσως μετά την εκσπερμάτιση, το σπέρμα θα «τρέξει» έξω από τον κόλπο σου.

Αυτό, οι επιστήμονες δεν το θεωρούν ανασταλτικό παράγοντα για να μείνεις έγκυος, καθώς σε κάθε εκσπερμάτιση ο αριθμός των σπερματοζωαρίων είναι πάρα πολύ μεγάλος.

Ποιος είναι, τελικά, ο καλύτερος τρόπος για να μείνεις έγκυος; Όλοι οι τρόποι και οι στάσεις είναι ευπρόσδεκτοι, καθώς αυτό που έχει σημασία είναι η ηλικία. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί τονίζουν ότι βιολογικά μια γυναίκα είναι «φτιαγμένη» για να μείνει έγκυος στη δεκαετία των 20, οπότε και ο οργανισμός της είναι στην καλύτερη φάση του για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση και επειδή πλέον η φάση της μητρότητας έχει αλλάξει δεκαετία στις περισσότερες τωξ περιπτώσεων, οι ειδκοί επισημαίνουν ότι καλό θα είναι να κάνετε εσύ και ο σύντροφός σου τις απαραίτητες εξετάσεις και εφόσον όλα είναι καλά να προσπαθήσεις να μείνεις έγκυος.

Για τον λόγο αυτό, εφόσον όλα είναι οκ, οι ειδικοί τονίζουν ότι ρόλο παίζει η συχνότητα, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε σεξ κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα!

Δ. Μ.

Με πληροφορίες από www.womenshealthmag. com

Σχετικά άρθρα