Επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα – «Δεν θα υπάρξουν άλλα μνημόνια» δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών

«Δεν θα υπάρξουν άλλα μνημόνια»: Την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκανε σήμερα0 Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, στο ΑΠΕ ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, ενώ υπογραμμίζει ότι η διαδικασία ελάφρυνσης του χρέους έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο επίτροπος Οικονομικών σήμερα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς και  με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αναλυτικά, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο Πιερ Μοσκοβισί λέει για την ελληνική κρίση, «τώρα, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα το φως στην άκρη του τούνελ», χαρακτηρίζοντας «καλό οιωνό» την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. «Έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε και να αναμένουμε ότι η τελική αξιολόγηση θα προχωρήσει εξίσου ομαλά», είναι η άποψή του.

Υπογραμμίζει δε, την επιθυμία του να γίνει η Ελλάδα, μετά το πρόγραμμα, «μια φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα» και στέλνει το προσωπικό του μήνυμα στον ελληνικό λαό, ότι «τώρα είναι η ώρα για μια τελική προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με επιτυχία και να στραφούμε προς ένα πιο ήρεμο και φωτεινό μέλλον».

Ο Πιερ Μοσκοβισί αναφέρεται επίσης στην «πολύ καλή» συνεργασία του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, με τη χαρακτηριστική φράση, «πάντα καταφέρναμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια, μαζί».

Παράλληλα, ο Επίτροπος Οικονομικών μιλά και για το «σταυροδρόμι» στο οποίο βρίσκεται η Ευρώπη, με την πρόσθετη επισήμανση ότι «πρέπει να επιλέξουμε προσεκτικά την κατεύθυνση» που αυτή θα πάρει.
Και προτείνει τη λήψη «φιλόδοξων αποφάσεων» για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης, αλλά και δικαιότερης ευρωζώνης.

Σημειώνει πάντως, «η ανάπτυξη έχει επιστρέψει», ενώ δεν μπορεί όμως να περάσει απαρατήρητη η διαπίστωση του Επιτρόπου ότι, «τα λαϊκιστικά κόμματα ακμάζουν χάρη στην οικονομική ανασφάλεια».

Σχετικά άρθρα