Σε απελπιστική κατάσταση οι κάτοικοι της Αφρίν: Χωρίς πόσιμο νερό εξαιτίας των τουρκικών βομβαρδισμών

Η κατάσταση για τους κατοίκους της πόλης Αφρίν στη Συρία, επιδεινώθηκε καθώς έμειναν χωρίς πόσιμο νερό, όταν η κεντρική μονάδα υδροδότησης της πόλης επλήγη από τα πυρά του τουρκικού πυροβολικού.

«Τα θραύσματα έπληξαν τον εξοπλισμό στο κεντρικό κτίριο, με αποτέλεσμα ο σταθμός υδροδότησης να πάψει να λειτουργεί καθώς δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει με πόσιμο νερό το Αφρίν», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti εργαζόμενος στη μονάδα, προσθέτοντας ότι στο χώρο της μονάδας εξερράγησαν πέντε βλήματα, ενώ ένα έκτο βλήμα που έπεσε στην κεντρική δεξαμενή δεν εξερράγη.

Ο υπάλληλος του σταθμού ανέφερε ότι από τα θραύσματα ενός βλήματος τέθηκαν εκτός λειτουργίας μερικά τμήματα της επιχειρησιακής διοίκησης στο κεντρικό τμήμα της μονάδας υδροδότησης. Ένας βλήμα έπληξε την μονάδα χλωρίωσης πόσιμου νερού.

Το προσωπικό της μονάδας υδροδότησης δήλωσε στο Ria Novosti, ότι εξαιτίας των προβλημάτων αυτών θα επιδεινωθεί η κατάσταση των κατοίκων και το προσφύγων στο Αφρίν, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν μερικές δεξαμενές στην πόλη οι οποίες σε περίπτωση βλάβης μπορούν να καλύψουν ένας μέρος των αναγκών της πόλης σε πόσιμο νερό.

Ο εκπρόσωπος τύπου των YPG Νούρι Μαχμούντ δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι σύμμαχοί του στοχοθέτησαν την κεντρική μονάδα υδροδότησης από την οποία εφοδιάζεται η πόλη της Αφρίν. Τεχνικοί, όπως ανέφερε, προσπαθούν να επιδιορθώσουν τις ζημιές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια των επιδρομών επλήγησε και ένα δημοτικό σχολείο στο χωριό Μαϊντανκί, μία ημέρα νωρίτερα, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι από τον βομβαρδισμό ισοπεδώθηκε τμήμα του σχολείου.

Πηγή από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διέψευσε τις καταγγελίες, λέγοντας πως «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν στοχοθετούν τέτοιου είδους εγκαταστάσεις».

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα