Γιάνης Βαρουφάκης: Αποκαλυπτική συνέντευξη στην Κατερίνα Λάσπα

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 22.30 η Κατερίνα Λάσπα συναντά τον πολυσυζητημένο Γιάνη Βαρουφάκη, που αποκαλύπτει τις άγνωστες πτυχές της ζωής του, στην εκπομπή «RealtaLK», στο Novalife HD

Ο πρώην υπουργός ανοίγει το σπίτι του στην Κατερίνα Λάσπα και λύνει όλα τα αναπάντητα ερωτήματα! Το προηγούμενο βράδυ είχε γυρίσει από το Παρίσι και το επόμενο πρωί έφευγε για Βόρεια Ιρλανδία. Ντυμένος στα μαύρα, έφθασε με το γνωστό πέτσινο και το κράνος της μηχανής στο χέρι.

Φιλικός, προσιτός, ήταν αποφασισμένος να μιλήσει όχι μόνο για την περίοδο των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και για το νέο κόμμα που ιδρύει σε λίγες εβδομάδες, αλλά και για τη γυναίκα που άλλαξε τη ζωή του, την κόρη του που ζει στην Αυστραλία, για τα λάθη του. Για όλα.

Δείτε στο βίντεο και διαβάστε παρακάτω ένα μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη.

Κατερίνα: Πώς χωράνε σε ένα σπίτι δύο μεγάλα «εγώ» με την καλή και την κακή έννοια;

Γιάνης: Τέλεια! Να στο πω διαφορετικά, εγώ δεν θα χωρούσα σε αυτό το σπίτι εάν δεν ήταν η Δανάη, δεν θα με κράταγε το σπίτι. Θα έπρεπε να φύγω. Χωράω επειδή είναι η Δανάη. Η ουσία είναι ότι δεν έχουμε μεγάλα «εγώ», έχουμε πάρα πολύ μεγάλη εγρήγορση, φιλοδοξία –όχι για θέσεις και τέτοια- αλλά για να κάνουμε πράγματα.

Στη συνέντευξη παραδέχεται ότι έχουν έντονες αντιπαραθέσεις. Σε φιλοσοφικό επίπεδο «η σύγκρουση, δεν καταστρέφει μόνο, δημιουργεί και πράγματα που έχουν αξία και δεν θα υπήρχαν διαφορετικά…έτσι είναι κι η σχέση μας». Η κόρη του, Ξένια, είναι 13 ετών και της έχει ιδιάιτερη αδυναμία.

Κατερίνα: «Σου μοιάζει;»

Γιάνης: «Λίγο ευτυχώς, φαντάσου κορίτσι να μου έμοιαζε περισσότερο. Ευτυχώς μοιάζει στη μάνα της».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει σκληρή αυτοκριτική και υποστηρίζει ότι είναι από τους τύπους πατεράδων που σιχαίνεται. Περιγράφει τρυφερά τον έρωτά του με τη Δανάη και τις περιπέτειές τους σ’ ένα ταξίδι που τους έφερε πολλές φορές αντιμέτωπους με τον θάνατο ενώ μιλάει για την ιστορία αγάπης της μητέρας και του πατέρα του που θυμίζει ταινία!

Επίσης, διηγείται στην Κατερίνα Λάσπα γιατί του είχαν πετάξει ένα κεφάλι σάπια μυζήθρα, πως έσπασε το δόντι του σε πετροπόλεμο, καθώς επίσης πως διάβαζε κάθε βράδυ παραμύθια στην κόρη του που ζει στην Αυστραλία.

Δείτε βίντεο και εικόνες:

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα