Με θέλει μόνο για το σεξ, ενώ εγώ τον αγαπάω. Πώς να το χειριστώ;

Ήμουν αρραβωνιασμένη. Έχουμε χωρίσει 2 μήνες και μιλάμε στο τηλέφωνο συνέχεια, όμως βλεπόμαστε μια φορά την εβδομάδα κι αυτό όχι για καφέ. Καθόμαστε μέσα στο αμάξι μιλάμε και κάνουμε έρωτα. Εμένα αυτό με στεναχωρεί. Νομίζω ότι κρύβεται και δεν θέλει να μας δουν μαζί. Του το έχω πει και λέει ότι ποτέ δεν ήταν του καφέ κτλ και ότι όταν βγαίναμε για καφέ (όταν ήμασταν σε σχέση), δεν πολύ-ήθελε και το έκανε για να με βλέπει.

Εσείς πώς το βλέπετε όλο αυτό; Τι να κάνω; Δεν θέλω να του λέω όχι, γιατί θέλω να τον δω. Μου είπε αν δεν θέλω, να μην κάνουμε έρωτα και απλά μόνο να κάτσουμε να μιλάμε στο αμάξι. Τον αγαπάω ακόμα και θέλω να είμαστε μαζί. Αυτός λέει ότι με αγαπάει, αλλά δεν μπορεί να είμαστε μαζί. Τι να κάνω; Δεν θέλω να με βλέπει μ’ αυτόν τον τρόπο…

Στο ερώτημα απαντά ο Eυάγγελος Κουσιάδης:

Αγαπητή φίλη,

Νομίζω έχετε δίκιο, όπως θέτετε το ζήτημα και το ερώτημά σας. Όμως, από την άλλη, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, φαίνεται να έχει αρκετές ανασφάλειες που τον εμποδίζουν να δεθεί πιο συναισθηματικά και κοινωνικά μαζί σας.

Προσωπικά ξέρω, από τη δική μου εμπειρία, ότι «η αγάπη όλα τα νικάει…» Όταν κάτι εμποδίζει δύο ανθρώπους να είναι μαζί, τότε δεν υπάρχει αυτή η ακατανίκητη αγάπη, αλλά υποβόσκουν, ασυνείδητες τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος, φόβοι και ανασφάλειες, που δυσχεραίνουν την εξέλιξη και το δέσιμο μίας ερωτικής σχέσης.

Αν δεν φωτιστούν και δεν ανιχνευθούν αυτοί οι φόβοι της δέσμευσης και οι ανασφάλειες από προηγούμενες εμπειρίες σχέσεων, δεν μπορείτε να κάνετε πάρα πολλά, για τη συγκεκριμένη σχέση μιλώντας.

Ευάγγελος Κουσιάδης Bsc, MBPsS,  SGIP,  RSci
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής – Συγγραφέας
www.kousiadis.gr
info@kousiadis.gr

Σχετικά άρθρα