Ούμα Θέρμαν: Μούσα του Ταραντίνο και θύμα του Γουάινσταϊν- Το βίντεο από το ατύχημα που έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή της

Η Ούμα Θέρμαν μίλησε και είναι εξοργισμένη. Σε συνέντευξη που έδωσε στους New York Times η εκθαμβωτική ηθοποιός εξομολογήθηκε ότι συγκαταλέγεται κι εκείνη στα θύματα του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Μπορεί να άργησε κάποια χρόνια αλλά η ηθοποιός θέλησε να πει τη δική της ιστορία ώστε να βοηθήσει τις νέες κοπέλες να αποφύγουν κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν μπροστά τους. Οι καταγγελίες της ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί αφού λίγε μέρες μετά τη συνέντευξη ανέβασε το video που δείχνει το ατύχημα που κόντεψε να την σκοτώσει, κατηγορώντας τον σκηνοθέτη Κουέντιν Ταρανίνο με τον οποίο έχει συνεργαστεί στις πιο γνωστές της ταινίες.

Η επίθεση που δέχτηκε από τον Γουάινσταϊν

Όπως εξομολογήθηκε η εκθαμβωτική ηθοποιός η πρώτη επίθεση έγινε στη σουίτα του Γουάινσταϊν στο Ξενοδοχείο Savoy Hotel στο Λονδίνο. Όπως είπε η ίδια:

«Με έσπρωξε και προσπάθησε να μου ριχθεί και να γδυθεί. Έκανε πολλά δυσάρεστα πράγματα»
Στην συνέχεια ο παραγωγός προσπάθησε να εξιλεωθεί και επαναπροσέγγισε την ηθοποιό με νέες επαγγελματικές προτάσεις.

Η Ούμα μετά από επιμονή πείστηκε να τον συναντήσει και τον προειδοποίησε:

«Εάν κάνεις ό,τι έκανες σε εμένα και σε άλλους ανθρώπους, θα χάσεις την καριέρα σου, τη φήμη σου και την οικογένειά σου, στο εγγυώμαι»

Ωστόσο εκείνος την απείλησε ότι θα της καταστρέψει την καριέρα.

Η απάντηση του παραγωγού, ο οποίος βρίσκεται στην Αριζόνα και υποβάλλεται σε θεραπεία, ήρθε μέσω του εκπροσώπου Τύπου του ο οποίος δήλωσε: «Ο Γουάινσταϊν παραδέχθηκε ότι προσέγγισε ερωτικά την κα Θέρμαν πριν από 25 χρόνια στο Λονδίνο, αφού παρερμήνευσε την συμπεριφορά της στο Παρίσι, μετά από ένα φλερτ που είχε μαζί της. Ζήτησε αμέσως συγγνώμη»

Η κόντρα της Θέρμαν με τον Ταραντίνο και το ατύχημα που πήγε να την σκοτώσει

Η ηθοποιός στη συνέντευξή της αποκάλυψε επίσης τους κινδύνους που αντιμετώπισε στη δουλειά της εξαιτίας του σκηνοθέτη που την έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο, Κουέντιν Ταραντίνο. Πριν δύο μέρες ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter το βίντεο που την δείχνει να τρακάρει καθώς γυρίζει μία σκηνή από το Kill Bill και να χάνει τις αισθήσεις της. Η Ούμα είχε εκφράσει την απροθυμία της να οδηγήσει το αυτοκίνητο ύστερα από προειδοποίηση ενός υπαλλήλου της παραγωγής ότι το όχημα ήταν σε κακή κατάσταση. Ο σκηνοθέτης ωστόσο αρνήθηκε να βάλει στη θέση της κασκαντέρ και την ανάγκασε να γυρίσει την σκηνή.

Η Ούμα Θέρμαν κατήγγειλε τον Ταραντίνο για βίαιη συμπεριφορά, στα όρια του σαδισμού.

«Προσωπικά, μου πήρε 47 χρόνια για να σταματήσω να αποκαλώ ανθρώπους που είναι σκληροί απέναντί σου, ότι ‘είναι ερωτευμένοι μαζί σου’. Μου πήρε τόσο πολύ γιατί πιστεύω ότι ως μικρά κορίτσια είμαστε συνηθισμένες να νομίζουμε ότι η σκληρότητα και η αγάπη έχουν κάποιου είδους σύνδεση και αυτό ακριβώς είναι η εποχή από την οποία πρέπει να σήμερα επιτέλους να βγούμε», παραδέχεται η Θέρμαν στη συνέντευξή της.

Ο Ταραντίνο συγκλονισμένος από τις δηλώσεις της αγαπημένη του ηθοποιού δήλωσε ότι το ατύχημα «Είναι και κάτι που μετανιώνω πιο πολύ από όλα στη ζωή μου» ωστόσο αρνήθηκε τις καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά.

Απάντηση στις δηλώσεις του ήρθε την Δευτέρα με ανάρτηση της Ούμα Θέρμαν η οποία ξεκαθάρισε:

«O Ταραντίνο έκανε το σωστό που ανέλαβε την ευθύνη για όλα αυτά και που έδωσε στη δημοσιότητα το απόσπασμα του video.» Για το ατύχημα είπε ότι θεωρεί πραγματικούς αυτουργούς τον Γουάινσταϊν και τους υπόλοιπους παραγωγούς- Λόρενς Μπέντερ και E. Bennett Walsh – οι οποίοι προσπάθησαν να αποκρύψουν τα στοιχεία.

 

Η μικρή ντροπαλή Ούμα

Γεννήθηκε στη Βοστόνη στις 29 Απριλίου του 1970. Η μαμά της ήταν μοντέλο από τη Σουηδία, ενώ ο πατέρας της ασχολιόταν με κάτι τελείως διαφορετικό: το βουδισμό. Δίδασκε στο πανεπιστήμιο του Κολούμπια με ειδίκευση στο Βουδισμό, ενώ ο Δαλάι Λάμα επισκεπτόταν συχνά την οικογένεια, σαν καλός φίλος του πατέρα της. Μάλιστα, το όνομά της, όπως και τα ονόματα των αδερφών της, έχουν ινδικές ρίζες. Το όνομα της Ούμα σημαίνει “φως”.

Στα παιδικά της χρόνια ήταν πολύ ντροπαλή και εσωστρεφής, ενώ τα παιδιά στο σχολείο την κορόιδευαν για την εμφάνισή της. Ήταν πολύ ψηλή, αδύνατη, είχε μεγάλα πόδια και μύτη. Μάλιστα ήταν τόσο εμφανές που ένας φίλος της οικογένειας είχε κάνει πρόταση στη μητέρα της να της κάνει πλαστική στη μύτη, όταν εκείνη ήταν μόλις δέκα ετών!

Η καριέρα της ξεκίνησε από πολύ νωρίς

Την αγάπη της για την υποκριτική την είχε ανακαλύψει ήδη από το σχολείο. Στην εφηβεία της, ένας κυνηγός ταλέντων την ανακάλυψε και της πρότεινε να ακολουθήσει επαγγελματικά αυτή την πορεία, όπως και έγινε λίγο αργότερα, όταν η Ούμα παράτησε το σχολείο για να ξεκινήσει την καριέρα της.

Πριν βγει στον κινηματογράφο, δούλεψε σαν μοντέλο ήδη από τα 15 της. Συνεργάστηκε μάλιστα με μεγάλα περιοδικά, όπως το Glamour και η βρετανική Vogue, ενώ το 1988 κάνει το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο. Πρωταγωνιστεί σε τέσσερις ταινίες όμως σε μία αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Το “Dangerous liaisons”, την έφερε κοντά στον Τζον Μάλκοβιτς, την Γκλεν Κλόουζ, τη Μισέλ Φάιφερ και τον Κιάνου Ριβς που έκανε επίσης τα πρώτα του βήματα τότε, σε μια ταινία που κέρδισε 3 Όσκαρ. Ο Μάλκοβιτς είχε μιλήσει με πολύ κολακευτικά λόγια για την ίδια, λέγοντας ότι δεν έχει γνωρίσει άλλη κοπέλα στην ηλικία της τόσο ταλαντούχα. Η ίδια πάντως, όσο ήταν στο Λονδίνο για τα γυρίσματα, ήταν αρκετά ανασφαλής για την εμφάνισή της και φορούσε μόνο φαρδιά ρούχα.

Το 1990, όταν μόλις είχε γίνει 20 χρονών, πρωταγωνίστησε στην ακατάλληλη για ανηλίκους ταινία “Henry & June”. Οι κριτικές ήταν ευνοϊκές και σιγά-σιγά η Ούμα άνοιξε το δρόμο προς την επιτυχία.

Οι ταινίες ωστόσο που θα την καθιερώσουν στη συνείδηση του κόσμου είναι εκείνες του Κουέντιν Ταραντίνο. Η πρώτη τους συνεργασία ήταν στο “Pulp Fiction” απ’ όπου και η Θέρμαν ουσιαστικά ξεκινάει την επιτυχημένη πορεία στην καριέρας της. Μάλιστα γι’ αυτή την ταινία ήταν υποψήφια τόσο για Oscar όσο και για Χρυσή Σφαίρα και ουσιαστικά με ένα άλμα βρέθηκε στις κορυφαίες ηθοποιούς του Χόλυγουντ.

Αυτή η ταινία ήταν η αρχή μιας μακροχρόνιας συνεργασίας αφού ο Ταρντίνο βρήκε τη μούσα του στο πρόσωπο της Ούμα. Μάλιστα ο ίδιος είχε δηλώσει :

«”Στη χώρα των θεοτήτων”, η Ούμα Θέρμαν βρίσκεται κάπου κοντά στη Greta Garbo και τη Marlene Dietrich».

uma-thurman

 

Οι περιπέτειες στην προσωπική της ζωή

Η Ούμα Θέρμαν γνώρισε τον πρώτο της άντρα στην ταινία State of Grace, τον ηθοποιό Γκάρι Ολντμαν, τον οποίο και παντρέυτηκε σε ηλικία μόλις 20 χρονών. Δύο χρόνια αργότερα ωστόσο θα έρθει και το πρώτο της διαζύγιο.

Το 1997 θα συμπρωταγωνιστήσει με τον Ίθαν Χοκ στην ταινία “Gattaca” . Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έζησαν ένα μεγάλο έρωτα που οδήγησε σε γάμο μετά τις δύο προτάσεις γάμου που αναγκάστηκε να κάνει ο ηθοποιός μέχρι η Ούμα Θέρμαν να πει το πολυπόθητο ναι. Ο καρπός αυτού του έρωτα ήρθε πολύ γρήγορα αφού ένα χρόνο μετά θα κρατάγανε στα χέρια τους την κόρη τους Μάγια Ρέι. Το ζευγάρι ευλόγησε ο Δαλάι Λάμα στο γάμο που πραγματοποίησαν στη Νέα Υόρκη. Αργότερα το 2002 θα έρθει στον κόσμο και το δεύτερο παιδί τους ο Λεβόν.

ithan-hok
Ποιος τελικά από τους δύο ήταν άπιστος στο γάμο τους;

Η ρήξη του ζευγαριού δεν άργησε να έρθει. Κάποιοι δείχνουν προς την πλευρά του Ίθαν για να κατονομάσουν τον υπαίτιο αφού υπήρχε έντονη φημολογία ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που απάτησε την Ούμα είτε με την Jennifer Perzow είτε με την νταντά των παιδιών τους την οποία παντρεύτηκε λίγα χρόνια αργότερα.

Ωστόσο η άστατη συμπεριφορά του Ίθαν Χοκ ερμηνεύεται συχνά από τις υποψίες που είχε ότι η σχέση που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στην Θέρμαν και τον Ταραντίνο δεν είναι ήταν απλά επαγγελματική, ούτε καν σχέση που έχει ένας καλλιτέχνης με τη μούσα του. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι υπήρξε ερωτικό ειδύλλιο ανάμεσά τους αλλά σίγουρα είναι κάτι που έχει συζητηθεί πολύ.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης είχε κάνει μία δήλωση γεμάτη υπονοούμενα στο παρελθόν για το αν είναι αληθινές οι φήμες ότι είχαν σχέση : “Δεν λέω ότι δεν είχαμε αλλά δε λέω ότι έχουμε”.


Η γνωριμία με τον Αρπάντ Μπουσόν και ο επεισοδιακός χωρισμός

Λίγα χρόνια μετά τον χωρισμό της με τον Ίθαν Χοκ μπήκε στη ζωή της ο πολυεκατομμυριούχος χρηματιστής Αρπάντ Μπουσόν με τον οποίο και απέκτησε ένα παιδί, τη Λούνα, στα 42 της χρόνια. Ο χωρισμός τους το 2014 δεν ήταν και ο καλύτερος αφού έκτοτε έχει ξεκινήσει μία δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια της κόρης τους. Μάλιστα ο Αρπάντ Μπουσόν ένα χρόνο πριν κατηγόρησε την Ούμα Θέρμαν ότι “έχει σοβαρή ψυχική ασθένεια” πράγμα το οποίο απέρριψε η ανεξάρτητη ειδικός δόκτορ Βάις.

Η διάγνωση που έκανε η γιατρός ήταν ότι η Ούμα έχει “έλλειψη προσοχής και υπερκινητικότητα”, καθώς και “ήπιες μαθησιακές δυσκολίες”, αλλά απέρριψε κατηγορηματικά την άποψη ότι η ηθοποιός πάσχει από διαταραχή προσωπικότητας. Ωστόσο αυτή η περιπέτεια έχει κοστίσει πολύ στην Θέρμαν ή οποία υπόκειται σε θεραπεία και παίρνει τόσο αντικαταθλιπτικά όσο και χάπια κατά του άγχους και της αϋπνίας.
 

Σχετικά άρθρα