Μιλάει ακόμα με τον πρώην της. Μήπως είναι κολλημένη μαζί του;

Είμαι σε σχέση με μια κοπέλα εδώ και τρεις μήνες. Από την αρχή, την ήθελα πάρα πολύ. Είχε χωρίσει άσχημα με τον πρώην της πριν έναν χρόνο. Περνάγαμε τέλεια, μέχρι που ήρθε πριν μια βδομάδα και μου είπε πως μίλαγε μαζί του γιατί ήθελε να τον εκδικηθεί. ‘Έμεινα’, έπεσα από τα σύννεφα. Δεν το περίμενα ότι θα έκανε κάτι τέτοιο… Μου εξήγησε ότι ήταν ένας εγωισμός και το έκανε απλά για να τον εκδικηθεί.

Όμως εγώ από εκείνη τη μέρα κάνω ένα εκατομμύριο σκέψεις. Είναι κολλημένη; Μήπως τον θέλει ακόμα και απλά είναι μαζί μου για «την παρηγοριά στον άρρωστο» όπως λέμε; Όλα τα βλέπω πλέον διαφορετικά. Δεν μου φαίνεται τίποτα ίδιο. Θέλω να της δώσω μια ευκαιρία, αλλά φοβάμαι μην πληγωθώ γιατί η αλήθεια είναι ότι τη θέλω πολύ. Μου είπε πως δεν την ενδιαφέρει τίποτα από εκείνον πλέον, αλλά εγώ δε ξέρω τι να κάνω…

Στο ερώτημα απαντά ο Eυάγγελος Κουσιάδης:

Αγαπητέ φίλε,

Έτσι όπως το περιγράφετε, μοιάζει η κοπέλα να είναι αρκετά μπερδεμένη συναισθηματικά. Αυτό δε σημαίνει πως δε νιώθει πράγματα για εσάς, αλλά δεν μπορώ να ξέρω το βάθος των συναισθημάτων της προς εσάς. Λείπουν αρκετές πληροφορίες, ώστε να σας πω περισσότερα. Ίσως, να ήταν σκόπιμο να κάνετε μία ανοιχτή και καλοπροαίρετη συζήτηση μαζί της.

Όσον αφορά εσάς προσωπικά, μην μπαίνετε στη διαδικασία των “ένα εκατομμυρίων” αρνητικών σκέψεων, γιατί αυτές θα σας δημιουργήσουν ένα φαύλο κύκλο καχυποψίας, ανασφάλειας και δυσαρέσκειας, που θα επηρεάσει και εσάς και τη σχέση σας και την ίδια την κοπέλα.

Μείνετε μακριά από καταστροφολογικές σκέψεις, και προσπαθήστε να εκτιμήσετε τα γεγονότα και τη στάση της συντρόφου σας με ανοιχτό μυαλό και καθαρή λογική, όσο είναι δυνατόν βέβαια…

Ευάγγελος Κουσιάδης Bsc, MBPsS,  SGIP,  RSci
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής – Συγγραφέας
www.kousiadis.gr
info@kousiadis.gr

Σχετικά άρθρα