Τι παθαίνει η γυναίκα όταν βλέπει πορνό;

Οι περισσότερες γυναίκες δηλώνουν ότι δεν τους αρέσει η προνογραφία – αλλά έχουν γίνει έρευνες που αποδεικνύουν το αντίθετο.

Σε μια πρόσφατη μελέτη, κατά την οποία άντρες και γυναίκες παρακολούθησαν ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου, παρατηρήθηκε ότι στους περισσότερους άντρες, όπως ήταν αναμενόμενο, άρεσε, ενώ οι περισσότερες γυναίκες είπαν, όπως ήταν επίσης αναμενόμενο, ότι δεν τους άρεσε.

Αυτά είναι τα πορίσματα που συνήθως έχει να επιδείξει η ερευνητική φιλολογία. Ωστόσο, αυτή η συγκεκριμένη μελέτη είχε άλλη μια παράμετρο μέτρησης της αληθειας. Τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες είχε τοποθετηθεί μια συσκευή που λέγεται πληθυσμογράφος, και μετράει τη ροή του αίματος.

Όταν το αίμα μετακινείται προς την περιοχή των γεννητικών οργάνων, εξαιτίας της διέγερσης, αυτό καταγράφεται, και μπορεί να μας δώσει μια ακριβή εικόνα για ό,τι μας συμβαίνει. Πραγματικά, πολλές γυναίκες που δήλωσαν ότι ένιωσαν αδιαφορία ή αηδία μπροστά στο συγκεκριμένο υλικό, αποδείχτηκε ότι είχαν φτάσει σε σημαντικά επίπεδα φυσιολογικής διέγερσης.

Οι αναλυτές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες είτε ένιωσαν αμηχανία για το ενδιαφέρον που τους προκάλεσαν οι προνογραφικές ταινίες, και προτίμησαν να πουν ότι τους ήταν τελείως αδιάφορες, είτε δεν είχαν συναίσθηση της διέγερσής τους. Η δεύτερη έκδοχή παρουσιάζει ενδιαφέρον. Ορισμένες γυναίκες μπορούν να απομονώσουν τα μηνύματα του σώματός τους, όταν η όλη κατάσταση δεν είναι «καθώς πρέπει».

Αν πιστεύουν ότι δεν πρέπει να νιώσουν διέγερση, μπορεί να μην θεωρήσουν μια σωματική αντίδραση ως ερωτική. (Μοιάζει κάπως με την ερώτηση: Κάνει θόρυβο ένα δέντρο που πέφτει στο δάσος, εφόσον δεν το ακούσει κανείς).

Όμως, πιστέψτε με, ορισμένες γυναίκες ακούνε το δέντρο που πέφτει, και οι ερωτικές ταινίες αποτελούν ένα εξαίσιο αφροδισιακό για πολλές από αυτές.

Παρόλο που αρκετές από αυτές τις ταινίες είναι σεξιστικές και κτηνώδεις σε αφάνταστο βαθμό, μπορούν να ανεβάσουν το θερμόμετρο αρκετά ώστε να περάσετε καλά…

Απόσπασμα από το βιβλίο “Όσα Ξέρετε για τον Έρωτα και το Σεξ, είναι… Λάθος?” της Schwartz Pepper. Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Θυμάρι για την ευγενική παραχώρηση του υλικού.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ανασφάλεια: Αφού του αρέσει τόσο το πορνό εμένα τι με θέλει;

Ο άνδρας μου θέλει να βλέπει πορνό, όταν κάνουμε σεξ. Γιατί το κάνει; Δεν του φτάνω εγώ;

Σχετικά άρθρα