«Ιοκάστη»: Πλημμύρες, κατολισθήσεις και χιόνια σε Λάρισα, Ηπειρο, Δυτική Μακεδονία

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από το πρωί του Σαββάτου, με ισχυρές βροχοπτώσεις, πυκνές χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα, με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται κατά στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ αναμένεται και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις παραλιακές περιοχές του δήμου Αγιάς, στη Λάρισα, όπου εξαιτίας της βροχόπτωσης, αργά το απόγευμα του Σαββάτου έγιναν κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του επαρχιακού δρόμου στην περιοχή του Αγιοκάμπου.
Η έντονη ροή των υδάτων προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα σε ρέματα κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

Στη περιοχή της Σωτηρίτσας τα ορμητικά νερά των ρεμάτων παρέσυραν διερχόμενο αυτοκίνητο. Περαστικοί έσπευσαν και απεγκλώβισαν τον οδηγό του αυτοκινήτου.

Στον παραλιακό δρόμο υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στη γέφυρα του Αγιοκάμπου και κατά τόπους, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μετ’ εμποδίων.

Την ίδια ώρα, στα λευκά έχει «ντυθεί» μεγάλο μέρος της χώρας, εξαιτίας των πυκνών χιονοπτώσεων που σημειώνονται κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Το χιόνι που έπεσε από χθες το βράδυ στην Δυτική Μακεδονία έχει δημιουργήσει μικροπροβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας αυτή την ώρα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες η χρήση ειδικών ελαστικών, από το 15ο έως το 30ό χλμ της Εθνικής Οδού Γρεβενών-Τρικάλων καθώς και σε ολόκληρο το ορεινό Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο. Επίσης στην Π.Ε. Καστοριάς χρειάζονται αλυσίδες από το 14ο έως το 28ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 26ο έως το 35ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς-Αμυνταίου και από το 35ο έως το 45ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης). Στην Π.Ε. Κοζάνης για την κυκλοφορία των οχημάτων χρειάζονται αλυσίδες, από το 75ο έως το 97ο χλμ. της Εθνικής Οδού Κοζάνης-Ιωαννίνων και από το 26ο έως το 36ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης-Βέροιας. Στην Φλώρινα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες από το 15ο έως το 22ο χλμ. της Εθνικής Οδού Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας).

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας διεξάγεται κανονικά.

Από το Σάββατο λευκό είναι το τοπίο σε Μέτσοβο και Τζουμέρκα, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και στα ορεινά του νομού Τρικάλων, όπου σε υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα το ύψος του χιονιού φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις έως και το μισό μέτρο.
«Από το περασμένο βράδυ συνδράμουν 24 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στην αντιμετώπιση της επέλασης του χιονιά», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.
Στα πεδινό τμήμα του νομού υπάρχει έντονη βροχόπτωση, έχει ανέβει η στάθμη των ποταμών, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η όλη κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα