Τελεσίγραφο του κινήματος Τάμαροντ προς τον πρόεδρο Μόρσι

Το κίνημα Τάμαροντ κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι να εγκαταλείψει την εξουσία μέχρι αύριο, απειλώντας με την οργάνωση εκστρατείας πολιτικής ανυπακοής.

“Δίνουμε στον Μοχάμεντ Μόρσι προθεσμία μέχρι την Τρίτη 1 Ιουλίου στις 17.00 (τοπική ώρα) για να εγκαταλείψει την εξουσία και να επιτρέψει στους θεσμούς του κράτους να οργανώσουν πρόωρες προεδρικές εκλογές”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Τάμαροντ και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του στο Ιντερνετ. Σε περίπτωση άρνησης, “αύριο στις 17.00 θα ξεκινήσει εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής”.

Το κίνημα Τάμαροντ (εξέγερση στα αραβικά), που έχει την υποστήριξη πολλών προσωπικοτήτων και οργανώσεων της μη θρησκευτικής, φιλελεύθερης και της αριστερής αντιπολίτευσης βεβαιώνει ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 22 εκατομμύρια υπογραφές για την προκήρυξη πρόωρων προεδρικών εκλογών, δηλαδή αριθμό μεγαλύτερο από τον αριθμό των ψηφοφόρων του Μοχάμεντ Μόρσι στις εκλογές του Ιουνίου 2012 (13,23 εκατομμύρια).

Το κίνημα Τάμαροντ οργάνωσε τις μεγάλες χθεσινές διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια των οποίων “εκατομμύρια” Αιγύπτιοι, σύμφωνα με τον στρατό, πραγματοποίησαν πορείες σε όλη τη χώρα με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από την ανάληψη της εξουσίας από τον Μοχάμεντ Μόρσι, τον πολιτικό πρόεδρο στην Αίγυπτο.

Στην ανακοίνωση το κίνημα καλεί τον στρατό, την αστυνομία και το δικαστικό σύστημα “να λάβουν σαφή θέση στο πλευρό της λαϊκής βούλησης που εκπροσωπείται από τα πλήθη” των χθεσινών διαδηλώσεων.

Το Τάμαροντ απορρίπτει την έκκληση για διάλογο που απηύθυνε χθες ο πρόεδρος Μόρσι. “Είναι αδύνατον να αποδεχθούμε ημίμετρα. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στον ειρηνικό τερματισμό της εξουσίας των Αδελφών Μουσουλμάνων και του εκπροσώπου τους του Μοχάμεντ Μόρσι”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα