Ημέρα Αγ. Βαλεντίνου: Πώς τη γιορτάζουν οι γονείς με μικρά παιδιά;

Πλησιάζει… απειλητικά η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και ο μόνος τρόπος για να την ξεχωρίσεις από τις υπόλοιπες μέρες είναι οι κάρτες και οι κατασκευές που έφτιαξε το παιδί στο σχολείο; Βλέποντας τις καρδούλες και τα λουλουδάκια που ζωγράφισε η κορούλα σου αναπολείς παλιές καλές στιγμές που προετοιμαζόσουν ημέρες για τη… μεγάλη Γιορτή των Ερωτευμένων… Έκανες πλάνα με τον καλό σου, εξορμήσεις σε μαγαζιά για να βρεις τον τέλειο ενδυματολογικό συνδυασμό και το κατάλληλο μακιγιάζ, έψαχνες για ρομαντικά δωράκια…

Και τώρα; Τώρα έγινες μάνα και αυτά ανήκουν στο παρελθόν… Ή τουλάχιστον έχεις αφήσει να ανήκουν στο παρελθόν…

Παρακάτω θα βρεις πώς επηρεάζει η παρουσία των παιδιών στο σπίτι και γενικώς στη ζωή σας τον τρόπο που γιορτάζεις με τον σύντροφό σου την Ημέρα των Ερωτευμένων:

Δώρα

Παλιά: Ετοίμαζες και έψαχνες για μέρες το τέλειο δώρο, βάζοντας το ρομαντισμό σου και τη φαντασία σου να δουλέψει. Το ίδιο περίμενες και από τον καλό σου!

Τώρα: Στο τραπέζι της κουζίνας υπάρχει ένα κουτί με σοκολατάκια που κάποιο «μικρό ζουζούνι» άνοιξε από λιγούρα όσο εσύ έκανες μπάνιο και μια καρτούλα που έχει γεμίσει με καλλιγραφικές χρωματιστές μουτζούρες από το βλασταράκι σου!

Ενδυματολογικό

Παλιά: Πέρναγες ώρες ατέλειωτες στα μαγαζιά μόνη ή με φίλες ψάχνοντας τα κατάλληλα ρούχα και -κυρίως- εσώρουχα για τη συγκεκριμένη μέρα! Έπειτα πριν το ραντεβού με τον καλό σου έκανες beauté για να είσαι λαμπερή και εντυπωσιακή!

Τώρα: Ίσα που προλαβαίνεις να κάνεις μπάνιο την ώρα που κοίμισες τον μικρό, βάζεις ό, τι βρεις μπροστά σου κι ό,τι σου πάει από τα παραπανίσια κιλά που έχεις πάρει… Το ιδανικό outfit; Οι χουχουλιάρικες πυτζαμούλες που αγόρασες πρόσφατα και είναι ό,τι πρέπει για χαλάρωμα και αγκαλίτσες στον καναπέ! Δεν είναι κακό κι αυτό! Βέβαια αν την ώρα που πάτε να αγκαλιαστείτε, ακούσετε ένα κλάμα από το δωμάτιο ή εισβάλει στην αγκαλιά σας κι ένας γλυκύτατος μικρός μπόμπιρας, τότε θα γιορτάσετε… εναλλακτικά του Αγίου Βαλεντίνου.

Φαγητό

Παλιά: Κανονίζατε ρομαντικά γκουρμέ εστιατόρια που ψάχνατε καιρό… Δείπνο υπό το φως των κεριών, ρομαντική μουσικούλα, βολτίτσα χεράκι χεράκι υπό το φως του φεγγαριού και στη συνέχεια ένα ρομαντικό ή και παθιασμένο βράδυ σπίτι σου ή σπίτι του (ή σπίτι σας).

Τώρα: Παραγγέλνετε από το αγαπημένο σας delivery και βλέπετε ταινιούλες στον καναπέ! Ή ακόμα… χειρότερα: Survivor! Δεν πειράζει! Σημασία έχει που είστε αγαπημένοι και χαίρεστε με τα… απλά καθημερινά πράγματα!

Η αγάπη

Παλιά: έφτιαχνες με το μυαλό σου ιστορίες για το απόλυτο love story, τον πρίγκιπα του παραμυθιού, που θα σε κάνει βασίλισσα στον πύργο του! Σε μια ιδανική ζωή, στα παραμύθια! Κατάλαβες σιγά σιγά ότι δεν υπάρχουν πρίγκιπες κι ότι θα πρέπει να κάνεις υποχωρήσεις και συμβιβασμούς για χάρη της αγάπης! Όταν βρεις την αληθινή αγάπη, αξίζει να παλέψεις να την κρατήσεις για πάντα!

Τώρα: Ο ρομαντισμός χάθηκε μέσα στα ξενύχτια, τα παιδικά κλάματα, τις αλλαγές πάνας, τα άγχη και τις διαφωνίες των νέων γονέων… Όταν όμως ηρεμείτε και κάθεστε μαζί σαν οικογένεια, βλέπεις τους καρπούς του έρωτά σας: τα παιδιά σας. Η σχέση σας έχει περάσει σε άλλη φάση και η αγάπη μεταξύ σας – και μέσα από την αγάπη σας για τα παιδιά σας-  έχει γίνει ακόμα πιο ισχυρή!

Νίκη Κοσκινά

Με πληροφορίες από parents.com

 

Σχετικά άρθρα