«Εγώ ο Μάρκος Βαμβακάρης»: Μια παράσταση – μάθημα ζωής με τον Θανάση Παπαγεωργίου

«Τα ματόκλαδα σου λάμπουν βρε» και «Φραγκοσυριανή», οι ρεμπέτικοι ύμνοι που θ’ακούσετε στην παράσταση «Εγώ ο Μάρκος Βαμβακάρης», ενώ θα πίνετε το τσιπουράκι σας, κερασμένο από το θέατρο Στοά και τον Θανάση Παπαγεωργίου στο ρόλο του Μάρκου και σε μια μεγαλειώδη ερμηνεία!!
Ανθρώπινος και αληθινός, επιτυγχάνει αυτήν τη θαυματουργή διεργασία, μεταφέροντας τη βασανισμένη ζωή του Μάρκου, εξιστορώντας όλα τα δίκαια και άδικα «αμαρτήματα της ζωής του και ζητώντας ουσιαστικά εκ μέρους του μια συγχώρεση.
Η πολυτάραχη ζωή του μεγάλου δασκάλου του ρεμπέτικου τραγουδιού ξετυλίγεται παράλληλα με την πιο δύσκολη ιστορικά εποχή της σύγχρονης Ελλάδας, από το 1912 μέχρι την δικτατορία του ‘67.
Μια ζωή γεμάτη φτώχεια, καταδίκη, χασίσια, τεκέδες,υπόκοσμο, αλλά και μουσική, τραγούδι, αναγνώριση, χρήμα.
Η ζωή του, όπως τη διηγήθηκε στην Αγγελική Βέλλου τρία χρόνια πριν πεθάνει το ‘72, είναι χωρίς προσωπεία. Ο ίδιος περιγράφει με αυθεντικότητα και εσωτερικότητα, πως η ζωή ως σαγηνευτική πλανεύτρα τον τύλιξε και τον έριξε στα άδυτα των τεκεδων και των απολαύσεων μαθαίνοντας έτσι βίαια το αναίσχυντο πρόσωπό της.
Μια βιογραφία ντοκουμέντο και μάθημα ζωής.
Μην τη χάσετε!!!

Αννα Δρούζα

Πληροφορίες για την παράσταση

Ο Μάρκος Βαμβακάρης, που θεωρήθηκε ο πατριάρχης του ρεμπέτικου τραγουδιού, κι αυτός που καθόρισε με τη μουσική και τους στίχους του το μέλλον της ελληνικής λαϊκής μουσικής, τρία χρόνια πριν πεθάνει, αφηγήθηκε τη ζωή του, θέλοντας να “ξεθυμάνει η φούντωση της καρδιάς του από τόσα πολλά, τέτοια που ο καθένας δεν θα ήθελε να έχει στη δικιά του την ιστορία”.

Με συγκλονιστικό τρόπο αφηγείται τις ιστορίες του με τις γυναίκες, το χασίσι και κυρίως με το μπουζούκι, για το οποίο έδωσε το παν αλλά και κέρδισε το παν. Χωρίς να κρύψει τίποτα, με μια ειλικρίνεια που η σκληρότητά της σε συγκλονίζει, ζητάει να καταλάβουμε, πως, αν ζούσαμε την ίδια ζωή μ’ εκείνον, τα ίδια θα παθαίναμε και τα ίδια θα κάναμε.

Συντελεστές

Συγγραφεας: Νάνση Τουμπακάρη

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου

Σκηνικό – Κοστούμια: Λέα Koύση 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00

Κυριακή στις 19.00

Τιμές εισιτηρίων: Κάθε Παρασκευή γενική είσοδος 10 ευρώ

Σάββατο και Κυριακή 12 ευρώ

Συνταξιούχοι, φοιτητές, Α.Μ.Ε.Α 10 ευρώ για όλες τις παραστάσεις.

 

 

 

Σχετικά άρθρα