Χωριάτικη σαλάτα με ζυμαρικά

Υλικά

χοντρό αλάτι, κατά βούληση
450 γρ. ζυμαρικά Farfalle – φιογκάκια
¼ φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι κόκκινο
½ κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
1 μεγάλο αγγούρι, τεμαχισμένο
1 φλ. ντοματίνια, τεμαχισμένα
1/3 φλ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
½ κόκκινο κρεμμύδι, τεμαχισμένο
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1 φλ. φέτα, κομμένη σε κύβους

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου και χτυπάμε με αναδευτήρα να ενωθούν τα υλικά.

Στο μπολ με τα ζυμαρικά προσθέτουμε το αγγούρι, τα ντοματίνια, τις ελιές και το κρεμμύδι.

Ρίχνουμε το ντρέσινγκ και ανακινούμε το μπολ να ανακατευτούν καλά τα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τον άνηθο, προσθέτουμε τη φέτα και σερβίρουμε.

 

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Σχετικά άρθρα