Τι ζητεί η ομογένεια από την αυστραλιανή πολιτεία

Τη διαβεβαίωση ότι η στάση της Αυστραλίας στο θέμα του ονόματος της πΓΔΜ παραμένει αμετάβλητη έλαβαν εκπρόσωποι της ομογένειας στις συναντήσεις που είχαν τόσο με τον (πρώην) υπουργό Μετανάστευσης, Μπρένταν Οκόνορ, όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι Αμποτ, αλλά και την υπαρχηγό του Συνασπισμού, Τζούλι Μίσοπ στην Καμπέρα.

Τα ζητήματα που τέθηκαν από το Εθνικό Ελληνοαυστραλιανό Συμβούλιο στον υπουργό Μετανάστευσης αλλά και στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορούσαν εθνικά θέματα όπως την ονομασία της ΠΓΔΜ και το Κυπριακό, αλλά και θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με τον “Νέο Κόσμο” για το θέμα της ονομασίας, ο κ. Οκόνορ εκ μέρους των Εργατικώνκαι ο κ. Άμποτ εκ μέρους του Συνασπισμού, επανέλαβαν την πάγια θέση τους ότι η Αυστραλία δεν πρόκειται να αλλάξει τη μέχρι τώρα πολιτική της στο συγκεκριμένο ζήτημα. Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου εξέφρασαν εντούτοις την ανησυχία τους για προσπάθειες βουλευτών και των δύο κομμάτων για την αναγνώριση του ονόματος “Μακεδονία

Σχετικά άρθρα