Προφυλακτικό στο σεξ: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να το ξεχνάς

Πρόκειται για το πιο χρήσιμο… εργαλείο στο σεξ, ο πολύτιμος σύμμαχός σου στον έρωτα.

Το προφυλακτικό πρέπει πάντα να υπάρχει στο συρτάρι, την τσάντα σου, την τσέπη του μπουφάν σου ή το πορτοφόλι σου, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου τύχει.

Και όταν σου τύχει θα πρέπει να είσαι προετοιμασμενη και να μην αφήσεις τον… εκλεκτό παρτενέρ σου να διεισδύσει χωρίς να το φορέσει.

Προστατεύει από διάφορες ασθένειες

Εκτός από το AIDS, το προφυλακτικό σε προστατεύει από διάφορα νοσήματα, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα, όπως είναι η ηπατίτιδα, τα κονδυλώματα, ο έρπης των γεννητικών οργάνων κλπ. ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η βασική επιλογή αναφορικά με την αντισύλληψη.

Δεν μειώνει την απόλαυση

Το επιχείρημα όσων αποφεύγουν να το χρησιμοποιήσουν είναι ότι τους μειώνει την απόλαυση. Για τους ειδικούς, αυτό δεν ισχύει τουλάχιστον όχι στον απόλυτο βαθμό. Κι αυτό, γιατί οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν συνεχώς εξελισσόμενα υλικά, τα οποία λεπταίνουν το πάχος του προφυλακτικού, με αποτέλεσμα ο χρήστης να έχει ακόμα καλύτερη αίσθηση.

Δεν είναι «εχθρός» της στύσης

Το ότι το προφυλακτικό διαταράσσει την στυτική ικανότητα, είναι επίσης ένας μύθος που καταρρίπτεται από τους ειδικούς, οι οποίοι τονιζουν ότι αυτό που χρειάζεται είναι η κατάλληλη… προεργασία. Δηλαδή, η παρτενέρ είναι καλό να ερεθίσει όσο το δυνατό περισσότερο τον καλό της, ώστε να μην επηρεαστεί από την εφαρμογή του προφυλακτικού.

Είναι απαραίτητο στο στοματικό και το πρωκτικό

Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι στο στοματικό ή/και στο πρωκτικό σεξ δεν χρειάζεται να το φορέσουν οι συμμετέχοντες. Κι όμως, επειδή πολλά νοσήματα είναι πολύ πιο πιθανό να μεταδοθούν με αυτού του είδους τη σεξουαλική επαφή, το προφυλακτικό πρέπει να φοριέται.

Επιπλέον, αναφορικά με το προφυλακτικό θα πρέπει να έχεις πάντα υπόψη σου ότι δεν κάνουν όλα τα μεγέθη για όλα τα πέη και επίσης υπάρχει και ημερομηνία λήξης τους. Προσοχή πολύ, λοιπόν, στις επιλογές σου.

Καλή διασκέδαση!

Δ. Μ.

Με πληροφορίες από www.e-sante.fr

Σχετικά άρθρα