Με τις άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει και τα χαμηλά επίπεδα καφεΐνης του, το τσάι θεωρείται – και μελέτες έχουν δείξει ότι είναι – ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα. Πολλοί, όμως, πιστεύουν ότι εμποδίζει την απορρόφηση του σιδήρου των τροφίμων και έτσι μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια σιδήρου, η οποία αποτελεί αιτία αναιμίας.
Μελέτες έχουν δείξει πως ο ισχυρισμός αυτός έχει κάποια σχετική αλήθεια, αναφέρει η εφημερίδα “Νιου Γιορκ Τάιμς Σχετικά άρθρα×
|