Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα σε Τουρκία: Η προκλητικότητα είναι στάση ανευθυνότητας και θρασυδειλίας

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε από το υπουργείο Ναυτιλίας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον απόηχο των τουρκικών προκλήσεων στα Ίμια.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται ούτε να επιτρέψει, ούτε να δεχτεί, ούτε να ανεχτεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και  των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που παίζει παιχνίδια, είναι στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μέλος του ΝΑΤΟ, με ισχυρό περιφερειακό ρόλο, είναι  πυλώνας σταθερότητας σε  αποσταθεροποιημένη περιοχή», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του μετά τις συναντήσεις του στο υπουργείο Ναυτιλίας και στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιτήρησης και Ελέγχου Συνόρων  και στον απόηχο του επεισοδίου στα Ίμια.

«Σίγουρα η αναβαθμισμένη θέση της Ελλάδας ενοχλεί κάποιους», τόνισε ο πρωθυπουργός διαμηνύοντας ότι: «Με απόλυτη νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα διαφυλάξουμε την ασφάλεια μας. Τα δικά μας ανατολικά σύνορα είναι τα σύνορα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν όσοι φαντασιώνονται γκρίζες ζώνες. Στις κρίσιμες στιγμές η επίδειξη ψυχραιμίας δεν συνιστά μόνο στάση ευθύνης αλλά και στάση γενναιότητας. Αντιθέτως η θρασύτητα και η προκλητικότητα δεν αποτελεί μονάχα στάση ανευθυνότητας αλλά και στάση θρασυδειλίας».

Την ηγεσία και τη δύναμη του Λιμενικού Σώματος συνεχάρη νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας για τις επιτυχίες τους, λέγοντας ότι επιτελούν το καθήκον τους, κάτω από δύσκολες συνθήκες πάντα με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Αναφέρθηκε στις επιτυχίες του Λιμενικού Σώματος και επικαλέστηκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, συνολικά, κατά τον τελευταίο χρόνο, κατασχέθηκαν πάνω από 14 τόνοι ναρκωτικών ουσιών και έγιναν πάνω από 490 συλλήψεις διακινητών, που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από τα στελέχη του Λιμενικού σε επιχειρήσεις, υψηλής επικινδυνότητας. Ενώ και για το λαθρεμπόριο καπνικών, έγιναν 140 συλλήψεις και κατασχέθηκαν πάνω από 45 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα, με εκτιμώμενο κόστος δασμών στα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ert.gr

Σχετικά άρθρα