Εξάρχεια: Αντιεξουσιαστές κήρυξαν τον πόλεμο στη μαφία των ναρκωτικών

«Μπαρούτι» αρχίζει να μυρίζει και πάλι η περιοχή των Εξαρχείων καθώς ομάδες αντιεξουσιαστών, όχι μόνο ετοιμάζονται για νέες πορείες εναντίων «της μαφίας των ναρκωτικών», που όπως λένε ζει και βασιλεύει στην περιοχή, αλλά απειλούν να προχωρήσουν και σε «ξεκαθάρισμα» με τους εμπόρους ναρκωτικών χρησιμοποιώντας ακραίες ενέργειες.

Χαρακτηριστικά, σε επιστολή που ανέβασαν σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν:

«Απέναντι στις απειλές, η απάντηση είναι ότι δεν σιωπούμε, δεν φοβόμαστε. Απέναντι στις επιθέσεις, η απάντηση είναι ότι όποιο χέρι σηκώνεται σε σύντροφο θα κόβεται. Το ερώτημα επανέρχεται οριακά. Ή αυτοί ή εμείς».

Η ομάδα μάλιστα των αντιεξουσιαστών έχει καλέσει σε συγκέντρωση και πορεία αύριο Σάββατο, υποστηρίζοντας ότι η οδός Μεσολογγίου, πολύ κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουός, έχει μετατραπεί σε βάση ναρκέμπορων.

«Το τελευταίο διάστημα, και ενώ έχει αναπτυχθεί ένας μακροχρόνιος και πολύμορφος αγώνας για το ξερίζωμά τους, έχουν προβεί σε ένα πλήθος επιθέσεων με ξυλοδαρμούς και ένοπλες απειλές σε θαμώνες, κατοίκους και αγωνιστές στους δρόμους γύρω από τη ναρκοπιάτσα που έχουν στήσει στις οδούς Μεσολογγίου και Μάνης -λίγα μέτρα δίπλα από το σημείο που δολοφονήθηκε από μπάτσους ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος- στοχοποιώντας τους αναρχικούς, τους καταληψίες και συνολικά τον κόσμο του αγώνα», σημειώνουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορείς του CNN, πριν από περίπου ένα μήνα, οι Αρχές είχαν πληροφορία για μια «δυναμική παρουσία» ομάδας αντιεξουσιαστών στο συγκεκριμένο σημείο των Εξαρχείων όπου οι ομάδες αυτές επιβλήθηκαν στο χώρο και έστειλαν μήνυμα στη «μαφία των ναρκωτικών» για το ποιος έχει το πάνω χέρι στην περιοχή.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα