“Στα άκρα” σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια στο Θέατρο Χώρα

Ο Πέτρος Ζούλιας σκηνοθετεί στο Θέατρο Χώρα μια ομάδα νέων ταλαντούχων ηθοποιών σε ένα αριστουργηματικό λογοτεχνικό έργο του σπουδαίου Γάλλου συγγραφέα Ζωρζ Μπατάιγ, κάθε Δευτέρα και Τρίτη από αρχές Φεβρουαρίου 2018.

“Πόσο στα άκρα μπορεί να φτάσει κάποιος για να χαθεί ή να σωθεί;”

Το έργο, σε μια ιδιαίτερη διασκευή της Στέλλας Ζαφειροπούλου, καταδύεται στο συλλογικό ασυνείδητο μιας Ευρώπης λίγο πριν την καταστροφή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η μεγάλη αυτή μορφή των γαλλικών γραμμάτων βάζει στο κέντρο του έργου του την ανθρώπινη ύπαρξη και τα διαχρονικά μεγάλα θέματά της: το θάνατο, τον έρωτα, την ελευθερία!

Παρακολουθούμε την εποχή της ανόδου του ναζισμού καθώς και την αιματηρή κατάληξη της που στιγμάτισε την ανθρωπότητα. Ο συγγραφέας, γνήσιος εκπρόσωπος μιας περιόδου όπου η ψυχανάλυση και ο σουρεαλισμός πρωταγωνιστούν, αποζητά, όπως ο Σαντ, την έκφραση του βασικού ενστίκτου, τη βίωση κάθε σεξουαλικής φαντασίωσης, την απελευθέρωση του ατόμου από την κοινωνική καταπίεση και τον καθωσπρεπισμό που του επιβάλλεται.

Μέσα από τον κεντρικό και ιδιόμορφο ήρωα, Ερρίκο, ένα μεγαλοαστό διανοούμενο, ο θεατής εισέρχεται σε ένα κόσμο ακραίων σχέσεων, ο οποίος ακροβατεί μεταξύ του συμβιβασμού και της επανάστασης σε όλα τα επίπεδα, καταδικάζοντας οποιαδήποτε μορφή βίας, από όποια ιδεολογία και αν προέρχεται.

Η διαφθορά και η αλαζονεία της εξουσίας, η σεξουαλική απελευθέρωση, το ιδεολογικό και πολιτικό αδιέξοδο και η κρίση μιας κοινωνίας, που θυμίζει αρκετά τη σημερινή, δημιουργούν το παράξενο σκηνικό σύμπαν, που ψάχνει φως στο σκοτάδι και σκοπό ζωής απέναντι στη δύναμη του θανάτου και της καταστροφής!

Συντελεστές

Διασκευή-Δραματουργική επεξεργασία: Στέλλα Ζαφειροπούλου
Μετάφραση: Kατερίνα Κοιλάκου
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά: Αναστασία Αρσένη
Κοστούμια: Μαργαρίτα Δοσούλα
Μουσική: Παναγιώτης Αυγερινός
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κίνηση: Ανθή Θεοφιλίδη
Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: James Rodi
Βοηθός Σκηνογράφου: Φώτης Μουρτάς
Κομμώσεις: Ioannis hair & beauty team
MakeUp Artist: Μυρτώ Παρετζόγλου, Βίλλυ Λελόβα

 

Πρωταγωνιστούν

Αγοραστή Αρβανίτη
Γιώργος Βέττος
Λιάννα Παρούση
Δέσποινα Πέττα
Αντώνης Τρίκκης
Γιώργος Τσουρουνάκης
Μαίρη Χάγια
Κυριάκος Ψυχαλής

Παραγωγή: 1Night Art

Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία

 

Ταυτότητα Εκδήλωσης

 

Ημερομηνία:
Από: 12/02/2018
Εως: 03/04/2018

Δευτέρα, Τρίτη: 21.00

Τοποθεσία: Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, Κυψέλη

Eισιτήρια:ΖΩΝΗ Α: 18€ | ΖΩΝΗ Β: 15€ | ΖΩΝΗ Γ: 10€

Προπώληση: Public σε όλα τα καταστήματα και στο tickets.public.gr | TicketServices, τηλεφωνικά: 2107234567, online: www.ticketservices.gr, εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39

Πληροφορίες / Κρατήσεις:Τηλ.: 210 8673945

 

Πηγή: culturenow.gr

Σχετικά άρθρα