O παραδοσιακός σιμιγδαλένιος χαλβάς της μαμάς!

Πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα και μπαίνουμε επισήμως στην περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής. Ευκαιρία για νηστεία, για όσους θέλουν και μπορούν. Ωστόσο, ένα γλυκάκι πού και πού δε βλάπτει! Και ποιο είναι το κατ’ εξοχήν νηστίσιμο γλυκό; Μα φυσικά ο σιμιγδαλένιος χαλβάς! Προσοχή όμως στην υπερκατανάλωση γιατί… παχαίνει!

Συστατικά

1 ½ φλ. ζάχαρη,
3 φλ. σιμιγδάλι,
6 φλ. νερό,
1 φλ. σπορέλαιο (ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο κ.λπ.),
2 φλ. αμύγδαλα (ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας),
1 φλιτζανάκι ανθόνερο,
2-3 ξυλάκια κανέλα.

Βήματα

Ψιλοκόβετε τα αμύγδαλα (αν θέλετε μπορείτε να τα ασπρίσετε πριν τα κόψετε) και αφήνετε κάποια ολόκληρα για το γαρνίρισμα.

Ετοιμάζετε σιρόπι βάζοντας σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το ανθόνερο και βράζετε. Ρίχνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα και καβουρδίζετε τα αμύγδαλα. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και το ανακατεύετε να καβουρδιστεί σε χαμηλή φωτιά.

Ρίχνετε προσεκτικά το ζεστό σιρόπι και ανακατεύετε μέχρι να πήξει και να ξεκολλά ο χαλβάς από την κατσαρόλα. Το βάζετε σε φόρμα της αρεσκείας σας και όταν κρυώσει τον ξεφορμάρετε και τον γαρνίρετε με τα αμύγδαλα.

Πηγή: xrysessyntages.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X