ΗΠΑ: Μαθητές ξάπλωσαν έξω από τον Λευκό Οίκο ενάντια στην οπλοκατοχή

Αμερικανοί μαθητές ξάπλωσαν στο οδόστρωμα μπροστά από τον Λευκό Οίκο συμμετέχοντας σε μια διαμαρτυρία με αίτημα την εφαρμογή αυστηρότερης νομοθεσίας στην οπλοκατοχή, στον απόηχο του μακελειού σε Λύκειο της Φλόριντας.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, 17 μαθητές ξάπλωσαν στο οδόστρωμα για τρία λεπτά μπροστά από τον Λευκό Οίκο συμβολίζοντας τα 17 θύματα του μακελειού στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με το ABC, οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Προστατεύστε τα παιδιά, όχι στα όπλα» και «Τι θα κάνετε για τα δικαιώματα των παιδιών μας;».

Οι επιζώντες της επίθεσης στο σχολείο του Πάρκλαντ προγραμματίζουν να διαδηλώσουν στις 24 Μαρτίου, με τον τίτλο «Πορεία για τις Ζωές μας», για να ζητήσουν από τους βουλευτές και γερουσιαστές να θέσουν ως προτεραιότητα στο νομοθετικό τους έργο την εξάλειψη των περιστατικών ένοπλης βίας.

Στο μεταξύ, ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ που κατηγορείται ότι διέπραξε την ένοπλη επίθεση στο Λύκειο της Φλόριντας την περασμένη εβδομάδα, σκοτώνοντας 17 ανθρώπους, επέστρεψε ενώπιον του δικαστηρίου χθες Δευτέρα στο πλαίσιο μιας προπαρασκευαστικής ακροαματικής διαδικασίας.

Φορώντας την πορτοκαλί στολή των κρατουμένων στις ΗΠΑ, ο 19χρονος παρέμεινε καθιστός κατά τη διάρκεια της σύντομης διαδικασίας στο Φορτ Λοντερντέιλ χωρίς να επιδεικνύει κανένα συναίσθημα. Ο κατηγορούμενος δεν σήκωσε στιγμή το κεφάλι του, ενώ η δικηγόρος του και η δικαστίνα Ελίζαμπεθ Σέρερ συζητούσαν διαδικαστικά θέματα.

Ο Κρουζ βαρύνεται με 17 κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης για την επίθεση της περασμένης Τετάρτης στο λύκειο Μάρτζορι Στόνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ, κοντά στο Φορτ Λοντερντέιλ.

Πηγή: ert.gr

Σχετικά άρθρα