Οικογένειες με παιδιά από την Τουρκία έφτασαν στις Οινούσσες και ζητούν πολιτικό άσυλο – Κινδυνεύουν από τις διώξεις Ερντογάν

Δεκαεπτά Τούρκοι πολίτες αποβιβάστηκαν την Καθαρά Δευτέρα στις Οινούσσες και ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται κυρίως για γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με το Politischios.gr πρόκειται για 17 άτομα και συγκεκριμένα 4 γυναίκες, 7 άνδρες και 6 παιδιά από διάφορες περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης. Πρόκειται για δημόσιους υπαλλήλους και δικαστικούς που ισχυρίζονται ότι κινδυνεύουν από το καθεστώς διώξεων που έχει εξαπολύσει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι αρχές της Χίου για λόγους ασφάλειας των Τούρκων πολιτών δεν δημοσιοποιούν περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητά τους καθώς και τις ακριβείς περιοχές προσέλευσής τους.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή “ΠΟΥΝΤΑ” Οινουσσών.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου».

Σχετικά άρθρα