Κάρι λαχανικών

Τι μπορούμε να φτιάξουμε σήμερα ώστε να ικανοποιήσουμε τον ουρανίσκο μας αλλά ταυτόχρονα να συνεχίσουμε τη νηστεία; Αυτο το κάρι λαχανικών θα σας κάνει να δείτε τη νηστεία με άλλο μάτι!

 

Συστατικά

3 κουταλιές λάδι,
1 ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια (και τα τρυφερά πράσινα φύλλα τους),
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
1 γεμάτη κουταλιά κάρι (σε σκόνη ή πάστα),
½ κοφτό κουταλάκι αλεσμένη κανέλα,
½ κοφτό κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη,
2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες σε φετάκια,
1 ½ φλ. νερό,
1 καρότο σε ροδέλες,
2 κολοκυθάκια σε ροδέλες,
2-3 πατάτες σε κύβους/μπουκιές,
2/3 φλ. μπιζέλια (φρέσκα ή κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα),
1 μπανάνα (όχι ώριμη) σε φετάκια,
1 ολόκληρη καυτερή πράσινη πιπερίτσα (προαιρετικά),
αλάτι, πιπέρι.

 

Βήματα

 

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε μέσα τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα.

Βήμα 2

Προσθέτετε το κάρι, την κανέλα και το τζίντζερ και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να μυρίσουν έντονα.

Βήμα 3

Βάζετε μέσα τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τις ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν κι αυτές, για 2-3 λεπτά.

Βήμα 4

Προσθέτετε στην κατσαρόλα το νερό και ξύνετε τον πάτο της με ξύλινο κουτάλι για να ξεκολλήσει ό,τι έμεινε κολλημένο εκεί.

Βήμα 5

Ύστερα, ανακατεύετε μέσα όλα τα λαχανικά (καρότο, κολοκυθάκια, πατάτες, μπιζέλια) και την μπανάνα και προσθέτετε (αν θα βάλετε) την ολόκληρη καυτερή πιπερίτσα (δεν θα την κόψετε, γι’ αυτό το φαγητό δεν θα γίνει πολύ καυτερό, αλλά θα αρωματιστεί).

Βήμα 6

Αφήνετε να κοχλάσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό, ανακατεύοντάς το κάθε τόσο, για 20-30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Βήμα 7

Όταν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο ακόμα νερό.

Βήμα 8

Πετάτε την πιπερίτσα και σερβίρετε το φαγητό με πιτούλες νάαν ή πιτούλες κυπριακές ζεσταμένες και ρύζι.

 

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα