Γκαμπριέλα Παπαδάκη: το… ατύχημα που της κόστισε το Χρυσό στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Ακόμη μία σπουδαία διάκριση πρόσθεσαν στο παλμαρέ τους, η Γκαμπριέλα Παπαδάκη και ο Γκιγιόμ Σιζερόν. Η -ελληνική καταγωγής- Γαλλίδα πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ με τον παρτενέρ της, συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο, πίσω από τους Καναδούς, Τέσα Βίρτσουϊ και Σκοτ Μόϊρ.

Η 22χρονη Παπαδάκη και ο 23χρονος Σιζερόν, προπονούνται στον Καναδά από τον Ρομέν Χαγκενάουερ και είναι το πρώτο ζευγάρι στην ιστορία του αθλήματος, που «έσπασε το φράγμα» των 200 βαθμών. Η Παπαδάκη γεννήθηκε στο Clermont-Ferrand της Γαλλίας, είναι κόρη της Κατερίνας, προπονήτριας καλλιτεχνικού πατινάζ, και του Εμμανουήλ, από το Ώστιν του Τέξας, που είναι από τον Κορυδαλλό και η οικογένειά του έχει ρίζες στην Κρήτη. Mε τον Γκιγιόμ Σιζερόν, αποτελούν ένα από τα κορυφαία δίδυμα στην ιστορία του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Λίγο μετά το τέλος της προσπάθειας τους, οι Παπαδάκη/Σιζερόν, μίλησαν στην «Equipe», με τον 23χρονο Ολυμπιονίκη, να επισημαίνει: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοση μας. Νομίζω ότι ήταν η καλύτερη εμφάνιση μας. Οι Καναδοί ήταν εξαιρετικοί. Φυσικά και θέλαμε να νικήσουμε και να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο, αλλά είμαστε υπερήφανοι από τον εαυτό μας και το αργυρό μετάλλιο».

Η διαφορά που …χώρισε το χρυσό από το αργυρό μετάλλιο, θα μπορούσε να οφείλεται και στο ατύχημα της Παπαδάκη στο πρώτο πρόγραμμα. Οταν λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της προσπάθειας τους, το πάνω μέρος του φορέματος χαλάρωσε, με αποτέλεσμα να φανεί μέρος του στήθους της. Ωστόσο, η 22χρονη Ολυμπιονίκης, συνέχισε να χορεύει στον πάγο σαν να μην συνέβη τίποτε…

«Όταν βλέπουμε την τελική διαφορά, σκεφτόμαστε αναπόφευκτα τα χαμένα δέκατα του δευτερολέπτου. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε γι ‘αυτό και δεν βοηθά πολύ να το σκεφτόμαστε. Ετσι είναι ο αθλητισμός. Είμαι πολύ υπερήφανος για την Γκαμπριέλα και τον τρόπο που συνέχισε να αγωνίζεται», πρόσθεσε ο Γκιγιόμ, ενώ από την πλευρά της, η Παπαδάκη, τόνισε: «Είμαστε συνηθισμένοι να συμβαίνουν αντίστοιχα περιστατικά. Εργαζόμαστε πολύ στον ψυχολογικό τομέα. Μιλήσαμε με τον προπονητή μας και ήξερα ότι δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε και πως έπρεπε να προχωρήσουμε. Ανεξάρτητα από τον ανταγωνισμό, περνάμε απίστευτα συναισθηματικά «σκαμπανεβάσματα». Οι αλλαγές σ΄ αυτό το επίπεδο, συμβαίνουν ανά δίλεπτο. Δεν μπορούμε αναγκαστικά να αναλύσουμε τα συναισθήματά μας. Υπάρχουν μερικά όμορφα και μερικά λιγότερο όμορφα».

Οσον αφορά στο μέλλον και δεδομένου του νεαρού της ηλικίας τους, αμφότεροι υποστήριξαν ότι αν και είναι νωρίς να συζητούν για το τι θα συμβεί, ασφαλώς και στοχεύουν σε ένα χρυσό μετάλλιο στην κορυφαία διοργάνωση του αθλητισμού: «Χάσαμε το χρυσό μετάλλιο, επειδή κάτι δεν μας πήγε καλά, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσουμε λιγότερους βαθμούς. Αλλά είναι αλήθεια ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της καριέρας μας και ανταγωνιζόμαστε τους Καναδούς που είναι πιό έμπειροι, δεδομένου ότι αυτή ήταν η τρίτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο της καριέρας μας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που παραμένουμε ανταγωνιστικοί σε τόσο υψηλό επίπεδο».

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα