Ένταση στη Βουλή για τη Novartis: Η αντιπολίτευση εμπλέκει τον Κουρουμπλή – «Εγώ πέταξα τον Φρουζή έξω από το γραφείο μου» είχε δηλώσει ο υπουργός

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτής Επιτροπής για τη Novartis, καθώς η αντιπολίτευση διατύπωσε ενστάσεις για τη διαδικασία που ακολουθείται, ζητώντας να στηθεί μία κι όχι 10 κάλπες, εμπλέκοντας παράλληλα και τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για σκευωρία από πλευράς κυβέρνησης και αναρωτήθηκε λέγοντας «γιατί δεν έχουμε 11 κάλπες, μία ακόμη για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή». Ο Νίκος Παρασκευόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε της πρότασης της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει πολιτικό κίνητρο πίσω από την απόφαση για 10 κάλπες».

Βουλευτές της αντιπολίτευσης επιχειρούν από την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή να βάλουν στο «κάδρο» και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Αναρωτιούνται αφού αναφέρεται το όνομά του στη δικογραφία γιατί να μην υπάρχει άλλη μία κάλπη γι΄ αυτόν. Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Παπαθεοδώρου. «Γιατί στη δικογραφία αναφέρεται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ως Π.Κ. Τι είναι ανήλικος»; Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κ. Αμυράς, ο οποίος ανέφερε: «Γιατί έχει εξαιρεθεί από τις κάλπες ο κ. Κουρουμπλής;».

Κουρουμπλής: “Εγώ πέταξα τον Φρουζή της Novartis έξω από το γραφείο μου”

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από τη μεριά του, έχει απορρίψει κατηγορηματικά τις κατηγορίες στελεχών της ΝΔ για εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis. Ο υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο 24/7, είχε τονίσει ότι όσοι κάνουν δηλώσεις πρέπει να είναι προσεκτικοί για να μην εκτεθούν. Απαντώντας στις κατηγορίες για ενδεχόμενο εμπλοκής του, είπε ότι δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος στην Ελλάδα που να ισχυρίζεται ότι εμπλέκεται ο ίδιος στην υπόθεση Novartis. Πρόσθεσε ότι κάποιοι επιχείρησαν να ενοχοποιήσουν μια θεσμική συνάντηση με 17 ανθρώπους.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε επίσης, ότι πρόκειται για ένα θέμα που δεν λύνεται στα μέσα ενημέρωση και θα πρέπει να αφήσουν όλοι τη δικαιοσύνη ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της.

“Εγώ πέταξα τον Φρουζή της Novartis έξω από το γραφείο μου γιατί με απείλησε ότι θα σταματήσουν τη ροή των φαρμάκων”, δήλωσε ο ίδιος. Πρόσθεσε ότι το επεισόδιο έγινε στο γραφείου του παρουσία 20 ανθρώπων.

Σχετικά άρθρα