Ιταλία: Κατηγορούν τον Μπερλουσκόνι για σχέσεις με την Κόζα Νόστρα

Λίγο πριν την τελική ευθεία για τις εκλογές στην Ιταλία, στις 4 Μαρτίου, ο Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα από το Κίνημα Πέντε Αστέρων, επιτέθηκε κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για διασυνδέσεις με στενό συνεργάτη της σικελικής μαφίας, γνωστή και ως Κόζα Νόστρα.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Ντι Μπατίστα αναφέρθηκε στη δικαστική απόφαση σχετικά με τον πρώην γερουσιαστή και επί χρόνια συνεργάτη του Μπερλουσκόνι, Μαρτσέλο Ντελ’Ούτρι, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για στήριξη της μαφίας.

Η ανακίνηση του θέματος για τις σχέσεις του πρώην καβαλιέρε με το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο δεν συζητήθηκε ιδιαίτερα στην ιταλική προεκλογική εκστρατεία, δείχνει τη μάχη για ψήφους μεταξύ του κεντροδεξιού συνασπισμού και του κινήματος του Πέπε Γκρίλο.

Ο Ντι Μπατίστα κατηγόρησε τον 81χρονο μεγιστάνα ότι «έκανε τη μαφία ισχυρότερη» σε μια εποχή -δεκαετία του 1990-, οπότε το ιταλικό κράτος βρισκόταν σε πόλεμο μ’ αυτήν.

«Πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν εκατομμύρια Ιταλοί που αγωνίζονται καθημερινά, που σηκώνουν το κεφάλι τους και μιλούν, οι οποίοι δεν ξεχνούν», δήλωσε ο Ντι Μπατίστα για να προσθέσει ότι «η φυλακή είναι το μόνο μέρος, όπου ανήκει ο κ. Μπερλουσκόνι».

Ο Μπερλουσκόνι εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες. Ωστόσο, η είσοδός του στην πολιτική συνδέεται με τον Ντελ’Ούτρι, ο οποίος συνελήφθη στο Λίβανο το 2014 ως φυγάς, αφού είχε εγκαταλείψει την Ιταλία μια μέρα νωρίτερα.

Εάν ο συνασπισμός του Μπερλουσκόνι κερδίσει τις εκλογές, ο ίδιος δεν θα μπορούσε να διατελέσει πρωθυπουργός λόγω προηγούμενης καταδίκης για φορολογική απάτη, αλλά θα είχε τη δυνατότητα να επιλέξει τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα