Αρχική / Ψυχολογία / Παιδί / Παιδί και ηλεκτρονικά παιχνίδια: Πόση ώρα μπορεί να παίζει ο γιος μου;

Ο Στέφανος ρωτά

Παιδί και ηλεκτρονικά παιχνίδια: Πόση ώρα μπορεί να παίζει ο γιος μου;

Θέλω να ρωτήσω αν είναι Ok αν το παιδί μου παίζει πάνω από 4 ώρες την ημέρα με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ενώ παράλληλα έχει κοινωνική ζωή. Δηλαδή βγαίνει και τα πάει καλά στο σχολείο. Απλώς αφιερώνει πολύ χρόνο εκεί. Είναι επικίνδυνο για την υγεία του;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Μάριος Παππάς

Στην έρωτηση σας δεν έχω την ηλικία του παιδιού σας. Παρόλα αυτά αν μιλάμε για παιδί Δημοτικού η ενδεδειγμένη χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών βάσει ερευνών δεν θα πρέπει να ξεπερνά την 1 ώρα ,ενώ από την ηλικία των 12 ετών και πάνω ο γενικός κανόνας αναφέρει ως ανώτατο χρονικό όριο τις 2 ώρες.

Το γεγονός ότι τα πάει καλά στο σχολείο,το ότι έχει κοινωνική ζωή και βγαίνει έξω είναι σαφώς θετικά,αλλά θα πρέπει να είστε διαρκώς σε εγρήγορση, καθώς ο εθισμός είναι ένα στοιχείο που πάντα ελλοχεύει και μπορεί να επηρεάσει τη κοινωνική συμπεριφορά του παιδιού,ενώ η τηλεόραση και τα βιντεοπαιχνίδια έχουν ενοχοποιηθεί σε πολλές έρευνες σαν βασική αιτία παιδικής παχυσαρκίας για να καλύψω το σκέλος της ερώτησης σας ως προς το κομμάτι της υγείας.

Καλό θα είναι λοιπόν να υπάρχει ισορροπία σε όλους τους τομείς χωρίς υπερβολές.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X