Συνάντηση υπουργού Ναυτιλίας με Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης και σε θετικό κλίμα είχε το απόγευμα με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η συνάντηση των δύο πλευρών επικεντρώθηκε σε θέματα ναυτικής εκπαίδευσης, εργασιακά αλλά και στην εθελοντική οικονομική συνεισφορά της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, με διπλασιασμό για τα επόμενα τρία χρόνια της φορολογίας των υπό ελληνική σημαία πλοίων καθώς και των πλοίων ξένων σημαιών, διαχειριζόμενων από εταιρείες εγκαταστημένες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ανέφερε στον υπουργό Ναυτιλίας ότι για το θέμα της εθελοντικής συνεισφοράς έως τώρα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 2.356 πλοία και ότι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Για τα εργασιακά τονίστηκε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία χωρίς να αναφερθούν περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ σε αυτό το σημείο έγινε λόγος για τη συμφωνία-πλαίσιο μεταξύ των δύο πλευρών, που λύνει το πρόβλημα με την πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα