Επιμένει ο Τραμπ: Τάζει και… μπόνους στους εκπαιδευτικούς για να οπλοφορούν

Υποστήριξε μέσω Twitter ότι θα πρέπει να παίρνουν ετήσια μπόνους – «Μπορεί να πει κάποιος σε αυτόν τον μ@@@κα ότι το σχέδιό του έχει προβλήματα;» η οργισμένη αντίδραση του ηθοποιού Σάμουελ Τζάκσον

Δεν φαίνεται «να ιδρώνει το αυτί» του Ντόναλντ Τραμπ για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρότασή του να οπλοφορούν οι καθηγητές στα σχολεία της Αμερικής ωστέ, σύμφωνα με το σκεπτικό του, να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως το τελευταίο μακελιό με τους 17 νεκρούς σε σχολείο της Φλόριντα.

Στην τελευταία ανάρτησή του στο Twitter, μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι οι ένοπλοι καθηγητές θα πρέπει να παίρνουν και… μπόνους!

«Οι οπλισμένοι εκπαιδευτικοί (και οι έμπιστοι άνθρωποι που εργάζονται μέσα σε ένα σχολείο) αγαπούν τους μαθητές μας και θα τους προστατέψουν. Πολύ έξυπνοι άνθρωποι. Πρέπει να γνωρίζουν από όπλα και να έχουν ετήσια εκπαίδευση. Θα πρέπει να παίρνουν και ετήσια μπόνους. Δεν θα συμβούν ξανά περιστατικά με όπλα» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης των ΗΠΑ που παρουσιάστηκε την Τετάρτη για τον εξοπλισμό του 20% των εκπαιδευτικών – περίπου 650.000 εκπαιδευτικοί – θεωρήθηκε υπερβολική με τον Τραμπ να επιμένει ότι θα αποτελέσει το καλύτερο αποτρεπτικό μέσο για μελλοντικούς μακελάρηδες.

Ο Τραμπ έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να υποστηρίξει ότι «ένα σχολείο χωρίς όπλα αποτελεί “μαγνήτη” για κακούς ανθρώπους!

Μια από τις επώνυμες φωνές που αντέδρασαν στο σχέδιο Τραμπ ήταν αυτή του Σάμουελ Τζάκσον, ο οποίος την Παρασκευή έγραψε στο twitter: «μπορείς κάποιος που έχει εμπλακεί σε περιστατικό με πυροβολισμούς να πει σε αυτόν τον μ@@@κα που δεν έχει βρεθεί ποτέ σε αυτή τη θέση τα προβλήματα του σχεδίου του;».

Σχετικά άρθρα