Επίθεση χρυσαυγιτών στο στέκι “Φαβέλα”: Τραυματίστηκε δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα

Με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση νοσηλεύεται στο Π.Γ.Ν. Αττικόν, η Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, η οποία τραυματίστηκε μαζί με ακόμη τέσσερα άτομα από την επίθεση ακροδεξιών στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο “Φαβέλα” στον Πειραιά.

Η Ελ. Τομπατζόγλου διακομίστηκε στο Π.Γ.Ν. Αττικόν “με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και θλαστικά ευμεγέθη τραύματα τριχωτού”, σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση που δημοσιεύει το omniatv.

Τα άτομα που επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στην “Φαβέλα” προέρχονταν από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Η ομάδα των 10 χρυσαυγιτών εισέβαλε στο χώρο της Φαβέλας φωνάζοντας συνθήματα και κρατούσαν κράνη, στειλιάρια και πυρσούς. Αφού χτύπησαν όποιον βρήκαν μπροστά τους, αποχώρησαν φωνάζοντας “Αίμα – Τιμή – ΧΑ”, όπως καταγράφουν οι πρώτες μαρτυρίες. Η επίθεση έγινε στο άνοιγμα του χώρου για την εβδομαδιαία συνέλευσή του.

Η ανακοίνωση του κοινωνικού χώρου “Φαβέλα” στη σελίδα του στο Facebook:

“Σήμερα το απόγευμα στο άνοιγμα του χώρου για την εβδομαδιαία συνέλευσή του, δεχτήκαμε επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών με λοστούς, κράνη και φωτοβολίδες. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο χώρο και τραυματισμοί ατόμων που βρίσκονταν εκεί.

Διαψεύδουμε τα γελοία δημοσιεύματα που κυκλοφορούν περί εκρηκτικών υλών στο χώρο και ερευνών σε σπίτια συμμετεχόντων από μερίδα του τύπου.

Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ανακοίνωση. Το γεγονός δε θα μείνει αναπάντητο. Τέτοιου είδους επιθέσεις δε μας φοβίζουν!”.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει ξαναγίνει στο παρελθόν στόχος επίθεσης ακροδεξιών.

Στις αρχές Ιανουαρίου είχαν πραγματοποιηθεί συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική κατόπιν εντάλματος,  για την εμπρηστική επίθεση που είχε γίνει στην ελεύθερο κοινωνικό χώρο “Φαβέλα” στο Πειραιά, τα ξημερώματα της 29 Αυγούστου.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα