Πόσο εύκολα παρεξηγούνται τα ζώδια;

Ζώδια σχέσεις και παρεξηγήσεις. Μέσα στο παιχνίδι των ανθρώπινων σχέσεων, περιλαμβάνονται και τα αστεία προς τους άλλους, οι αθώες (ή όχι και τόσο) πλάκες, τα πειράγματα και οι φάρσες. Άλλοι τα αντιμετωπίζουν όλα αυτά με χιούμορ και άλλοι παρεξηγούνται μέχρι θανάτου. Άλλοι δίνουν μια πληρωμένη απάντηση και το ξεχνάνε κι άλλοι το κρατάνε και “τρώγονται”. Άλλοι θυμώνουν και άλλοι το διασκεδάζουν. Εδώ, έρχεται η αστρολογία να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Μάθε σε ποιο βαθμό καθορίζει το ζώδιο του καθένα αυτές τις αντιδράσεις.

 

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός παίρνει φωτιά πιο εύκολα κι από χυμένη βενζίνη, στην οποία κάποιος τρελός εμπρηστής πέταξε ένα αναμμένο σπίρτο. Χαρακτηριστικά εύθικτος, δεν ανέχεται τίποτα που να προσβάλλει με οποιαδήποτε έννοια την υπόστασή του σε όλα τα επίπεδα: εξυπνάδα, εμφάνιση, επιτυχία… Και θα αντιδράσει σαν κριάρι: με κουτουλιές. Μην τον περάσεις όμως για μονόχνωτο άνθρωπο, του αρέσουν τα αστειάκια, αρκεί βέβαια να μην έχουν για στόχο τον ίδιο. Το θετικό πάντως είναι ότι όσο εύκολα τσατίζεται, τόσο γρήγορα το ξεχνάει, ιδίως αν του κάνεις την απολογιστική διευκρίνιση “εγώ, βρε παιδάκι μου, άλλο εννοούσα”, ακόμα κι αν εννοούσες ακριβώς αυτό που κατάλαβε και θύμωσε…

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος παίρνει τα πάντα στα σοβαρά, με πρώτο τον εαυτό του. Επίσης, δεν φημίζεται και τόσο για το χιούμορ του, παρόλο που μπορεί κάλλιστα να είναι ένας πρόσχαρος και ανοιχτόκαρδος άνθρωπος. Αλλά, μην τα μπερδεύεις, το γεγονός ότι θα γελάσει με ένα ανέκδοτο, δεν σημαίνει ότι θα γελάσει εξίσου και αν στο αστείο υπεισέρχεται με κάποιο τρόπο και ο ίδιος. ΄Η κάτι άλλο που θεωρεί κομμάτι της προσωπικότητάς του, όπως η ομάδα του, το κόμμα του, η θρησκεία του, η καταγωγή του… Με άλλα λόγια, καλύτερα να μάθεις κάποια πράγματα για εκείνον, πριν κάνεις πνεύμα για την αγαπημένη του ομάδα ή τους φίλους του.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Με τους Διδύμους υπάρχει το εξής ζήτημα: Όσο καλά και να τους γνωρίζεις, ποτέ δεν ξέρεις τι θα τους ενοχλήσει ή θα τους προσβάλει την κάθε δεδομένη στιγμή. Μπορεί να εξέλαβαν κάτι που τους είπαν ή τους έκαναν σαν τόσο θανάσιμη προσβολή, ώστε να καλέσουν τον άλλο σε μονομαχία, μέχρι τελικής πτώσεως (λεκτική εννοείται), στην οποία θα τον κάνουν να ζητά συγνώμη και έλεος. Και την επόμενη φορά, ακριβώς για το ίδιο πράγμα, να ξεκαρδιστούν στα γέλια και να τον χτυπήσουν στην πλάτη με ένα: “τι ωραία που τα λες, βρε μπαγάσα…”

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος έχει μια απίστευτη ευκολία να βρίσκει λόγους ώστε να αισθάνεται θιγμένος. Αλλά η ευκολία σταματά εδώ. Μετά αρχίζει η δυσκολία (των άλλων) να καταλάβουν ότι ο Καρκίνος μούτρωσε, γιατί έχει όντως ενοχληθεί από κάτι που συνέβη και δεν… βαρέθηκε ή απλώς βαρυστομάχιασε. Και η ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία να μαντέψουν (διότι ο ίδιος δεν θα τους το πει) τι στην ευχή ήταν αυτό που τον ενόχλησε. Γιατί ούτε ειπώθηκε, ούτε συνέβη κάτι που θα μπορούσε να προσβάλει οποιονδήποτε. Αν το κάθε ζώδιο έχει τους δικούς του τρόπους για να ταλαιπωρεί τα υπόλοιπα, η απίστευτη και μυστικοπαθής ευθιξία είναι το μέσον του Καρκίνου.

 

ΛΕΩΝ

Το μόνο που μπορεί να δεχτεί ο Λέων στην αλληλεπίδρασή του με τον υπόλοιπο κόσμο είναι φιλοφρονήσεις και οι κολακείες. Έννοιες όπως πειράγματα, αστεϊσμοί και ειρωνείες προς το άτομό του δεν χωράνε στο δικό του σύμπαν. Και όχι μόνο να τολμήσει κάποιος να του τις εκστομίσει κατά πρόσωπο, αλλά ούτε να τις πει πίσω από την πλάτη του! Αλί και τρισαλί σε εκείνον που είχε τόσο θράσος. Το λιοντάρι θα βρυχηθεί τόσο απειλητικά, που ο φταίχτης θα εύχεται να τον καταπιεί η γη. Να το θυμάσαι: Όποιος παίζει με τη φωτιά και με τα ζώδιά της, προκαλεί την τύχη του.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αν συμβεί κάτι που να θίξει έναν Παρθένο, μπορεί αρχικά να τον δεις να μην αντιδρά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε ότι δεν το κατάλαβε, ούτε ότι σκοπεύει να το αφήσει να περάσει έτσι. Την πληρωμένη απάντηση θα τη δώσει έτσι κι αλλιώς. Απλά, στα πρώτα δευτερόλεπτα επεξεργάζεται πυρετωδώς μέσα στο μυαλό του τα δεδομένα. Πρέπει να αναλύσει γιατί του το είπαν τώρα αυτό και μήπως είχαν έστω και εν μέρει δίκιο. Γιατί ο Παρθένος δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να φανεί ότι “έχει τη μύγα και μυγιάζεται”. Κάτι τέτοιο θα σπίλωνε την εικόνα του χειρότερα από την όποια προσβολή.

ΖΥΓΟΣ

Για τον Ζυγό, οποιαδήποτε προσβλητική συμπεριφορά απέναντί του είναι αγένεια και κακογουστιά, δυο πράγματα που τα βρίσκει ανυπόφορα. Δεν είναι μόνο ότι θα θιχτεί με την έννοια του ότι θα δεχτεί ένα πλήγμα στον εγωισμό ή στην αυτοεκτίμησή του. Αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι σικ, πώς να το κάνουμε… Και επιπλέον τον αναγκάζουν να απαντήσει με κάποιο τρόπο σε αυτό που έγινε, πράγμα πολύ ενοχλητικό για κάποιον που απεχθάνεται τις προκλήσεις (πέραν των ερωτικών), τις εντάσεις και τις αντιπαραθέσεις. Έτσι, μπορεί να βρεθεί να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο αν θα πρέπει να αντιδράσει ή να δώσει τόπο στην οργή, δυο εξίσου δυσάρεστα ενδεχόμενα.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός αγαπά τις πλακίτσες, τα λεκτικά παιχνίδια, τα αστειάκια… Αλλά μόνο να τα κάνει εκείνος στους άλλους. Μη δοκιμάσεις να τα ανταποδώσεις ή να αντιπαρατεθείς. Και μη διανοηθείς να προσβάλλεις με οποιονδήποτε τρόπο ένα Σκορπιό. Δεν θα το πάρει καθόλου καλά. Είναι ένας από τους πρωταθλητές της ευθιξίας στο ζωδιακό, με όλη την γκάμα των ανεπιθύμητων (για τους άλλους) αντιδράσεων: θα προσβληθεί για ψύλλου πήδημα, θα εξοργιστεί, θα το ανταποδώσει και θα το θυμάται για πάντα. Εντάξει, δεν είναι δίκαια όλα αυτά από κάποιον που δεν διστάζει να θίγει τους άλλους, στα σοβαρά ή στα αστεία. Αλλά ποιος είπε ότι η ζωή είναι δίκαιη;

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης ποτέ δεν κρατά κακία. Αισθάνεται αρκετά καλά, τόσο με τον εαυτό του όσο και με τους άλλους, ώστε να μην εκδηλώνει ανασφάλειες και κόμπλεξ. Οπότε δεν θα τον πειράξει καθόλου που τον έβαλες στόχο για να κάνεις πλάκα. Θα σε μάθει, με τον τρόπο του, τι σημαίνει να γελάς όχι εις βάρος κάποιου αλλά μαζί με κάποιον. Και η ευστροφία του, θα του επιτρέψει να ανταποδώσει τα ίσα, όχι από άμυνα ή από πείσμα, αλλά σαν ένα παιχνίδι όπου σου κάνει πάσα την μπάλα. Άλλωστε βλέπει σαν παιχνίδι τόσα πράγματα, πιο σοβαρά, στη ζωή. Αυτό δεν θα το δει έτσι;

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως τα παίρνει όλα στα σοβαρά και τον εαυτό του ακόμα πιο σοβαρά. Μόνο με τη βοήθεια κάποιων άλλων πλανητικών σχέσεων στον αστρολογικό του χάρτη, μπορεί να έχει γλιτώσει από την παντελή έλλειψη χιούμορ που χαρακτηρίζει το ζώδιό του. Ωστόσο, το να μάθεις αν και κατά πόσο έχει ξεφύγει ή όχι από το στερεότυπο, μπορεί να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις, αν σε ενδιαφέρει η συνέχιση της σχέσης μαζί του (φιλικής, ερωτικής ή οτιδήποτε). Δεν είναι μόνο ότι θα σε κοιτάξει παγερά λέγοντας “τι εννοείς;”. Δεν είναι μόνο ότι θα θυμώσει. Είναι και ότι μόνο ο Θεός ο ίδιος θα τον πείσει να δεχτεί τη συγνώμη σου!

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος έχει ελεύθερο πνεύμα και αρκετό χιούμορ. Θεωρεί δικαίωμα του καθενός να εκφράζεται όπως θέλει, ένα δικαίωμα που το υπερασπίζεται για όλους και πρωτίστως για τον εαυτό του. Άρα, πώς θα επιβάλλει λογοκρισία στους άλλους; Δύσκολα θίγεται ή παρεξηγείται λοιπόν, αλλά υπό έναν όρο: να μην προσβάλλονται τα ανθρωπιστικά ιδανικά, τα δικά του και της κοινωνίας γενικότερα. Αν πρόκειται για τον ίδιο, δεν “τσιμπάει” καθόλου. Δεν πα’ να λες εσύ… Θα σε εξουδετερώσει με μια εύστοχη απάντηση (καθότι αρκετά ετοιμόλογος) και θα θεωρήσει το ζήτημα λήξαν. Με τον Υδροχόο, οι έξωθεν προσβολές είναι σαν μπούμερανγκ! Γυρίζουν πάντα σε αυτόν που τις πέταξε.

 

ΙΧΘΥΣ

Ο Ιχθύς είναι κατά βάση “παρεξηγιάρης”, αλλά σαν καλό μεταβλητό ζώδιο, αντιδρά κάθε φορά διαφορετικά σε κάθε περίπτωση. Έτσι, μπορεί να πειραχτεί από κάτι, αλλά μπορεί και όχι. Δεν θα το μάθεις παρά μόνον όταν θα είναι πολύ αργά. Δηλαδή, όταν θα έχεις ήδη εκστομίσει ή διαπράξει εκείνο που τελικά, δυστυχώς, τον έθιξε. Και μετά θα προσπαθείς μάταια να σταματήσεις τον ποταμό των οργισμένων ή δακρυσμένων παραπόνων. Γιατί ο Ιχθύς δύσκολα θα πειστεί ότι δεν το εννοούσες, δεν το ήθελες, ήταν μια παρεξήγηση. Ή θα πειστεί αλλά δεν θα το δείξει, παίρνοντας έτσι με τη γκρίνια του μια μικρή ρεβάνς…

 

Πηγή: myastro.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς αντιδρούν τα ζώδια όταν στέλνει μήνυμα ο… πρώην;

Σχετικά άρθρα