Συνελήφθη ο Βαξεβάνης μετά από μήνυση Σαμαρά για προσβλητικό tweet (Φωτό)

Μήνυση κατά του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, κατέθεσε την Κυριακή, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για συκοφαντική δυσφήμιση. Στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο Κώστας Βαξεβάνης συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Αφορμή στάθηκε, όπως δήλωσαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, «η χυδαία και προκλητικά προσβλητική ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εις βάρος του κ. Σαμαρά». Κάνουν λόγο για «ντοκουμέντο αθλιότητας», προσθέτοντας πως «η διατεταγμένη αποστολή που έχει αναλάβει εδώ και καιρό αποκαλύπτεται κάθε μέρα και περισσότερο».

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου

Ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης, συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ο δημοσιογράφος βρισκόταν στο Εφετείο καθώς εκδικαζόταν η υπόθεση της μηνύσεως που είχε υποβάλει σε βάρος του η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου. Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης, όπου ο δημοσιογράφος αθωώθηκε κατά πλειοψηφία, συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμάρας είχε εξαπολύσει επίθεση επί προσωπικού κατά του Κώστα Βαξεβάνη και τα δημοσιεύματα που φιλοξενούσε η εφημερίδα «Documento», από το βήμα της Βουλής, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Ολομέλειας με αντικείμενο τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis.

«Το έστησαν. Πρώτα έστησαν τη συκοφαντία, άρχισαν να τη διαδίδουν και μετά βρήκαν τους ψευδομάρτυρες για να τη δέσουν», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Στο θέμα τοποθετήθηκαν πηγές της Ν.Δ., σημειώνοντας ότι «το γνωστό φερέφωνο της κυβέρνησης ξεπέρασε πλέον κάθε όριο. Καλούμε τους ενοίκους του Μαξίμου να τον μαζέψουν γιατί τους εκθέτει πια απροκάλυπτα».

Σχετικά άρθρα