Γιατί να μην παραπονιέσαι αν η μαμά σου είναι αυστηρή μαζί σου

Το μόνιμό σου παράπονο: η μαμά σου είναι πολύ αυστηρή μαζί σου! Σε ελέγχει, δεν σε αφήνει να βγαίνεις όποτε θες, με όποιον θες, σε βάζει να ακολουθείς συγκεκριμένους κανόνες. Και αυτό σε καταπιέζει και ενίοτε σε κάνει να αισθάνεσαι μειονεκτικά απέναντι στις φίλες σου και τους φίλους σου που έχουν πολύ πιο… χαλαρούς γονείς…

Μη στεναχωριέσαι! Πρώτον ξέρεις ότι το κάνει για το καλό σου. Η μαμά σου νοιάζεται για σένα και θέλει το καλύτερο για την κόρη της σε όλους τους τομείς. Μπορεί ενίοτε να είναι λίγο υπερβολική αλλά τα κίνητρά της είναι η αγάπη και το ενδιαφέρον για σένα! Αυτό αποδεικνύει άλλωστε και μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Essex της Αγγλίας. Σύμφωνα με αυτήν, τα κορίτσια που μεγάλωσαν με μεγαλύτερη αυστηρότητα έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν στο μορφωτικό και πανεπιστημιακό τομέα.

Η έρευνα και τα αποτελέσματά της

Η έρευνα διενεργήθηκε σε ένα δείγμα 15.000 κοριτσιών ηλικίας 13-14 ετών, σε ένα χρονικό πλαίσιο 6 ετών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα κορίτσια με τους πιο αυστηρούς γονείς έχουν περισσότερες πιθανότητες να ακολουθήσουν μια επιτυχημένη πορεία στις σπουδές τους.

Η ερευνήτρια Ericka Rascon-Ramirez αναφέρει:

«Στις περισσότερες περιπτώσεις προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για εμάς, πηγαίνοντας κόντρα στην άποψη των γονιών μας. Ωστόσο, παρόλο που θέλουμε να αποφύγουμε αυτό που εκείνοι μας προτείνουν, τελικώς καταλήγουμε να επηρεαστούμε από την άποψή τους, ακόμα και στις επιλογές μας στα πιο προσωπικά μας θέματα».

Είναι επομένως καλό να έχεις αυστηρούς γονείς;

Όσο και να επαναστατεί ‘ένας έφηβος, αν οι γονείς του τον αντιμετωπίζουν με αυστηρότητα, θα καταφέρουν εντέλει να του επιβληθούν και θα τον ωθήσουν να κάνει το καλύτερο για εκείνον. Αυτό δε συμβαίνει μόνο στον τομέα της επιτυχίας στο Πανεπιστήμιο αλλά και σε άλλους τομείς.

Η έρευνα έδειξε ότι είναι λιγότερο πιθανό να μείνει έγκυος στην εφηβεία της ένα κορίτσι αυστηρών γονέων. Θυμίζουμε ότι η Αγγλία έχει τα υψηλότερα ποσοστά ανήλικης μητρότητας.

N.K.

Με πληροφορίες από aufeminin.com

 

 

Σχετικά άρθρα