Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο: Ένα… κλασικό πιάτο για απαιτητικούς ουρανίσκους!

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια:

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, άπαχο
¼ φλ. ρύζι, μακρύκοκκο
½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ καρότο, τριμμένο (προαιρετικά)
3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα κόλιανδρο
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Για το αυγολέμονο:

2 αβγά
2 λεμόνια, χυμός
1 κ.σ. αλεύρι

Διαδικασία

Για τα γιουβαρλάκια:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αβγό, το ελαιόλαδο, το καρότο, τον άνηθο, το αλάτι, τον κόλιανδρο, το πιπέρι και ζυμώνουμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.

Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε 2 ½ φλ. νερό και το αφήνουμε να βράσει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια μέσα στο νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά. Το νερό θα πρέπει να είναι αρκετό, ώστε να σκεπάζει τα γιουβαρλάκια.

Για το αυγολέμονο:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά και χτυπάμε με σύρμα.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το αλεύρι και χτυπάμε καλά.

Ρίχνουμε στο μπολ μια κουτάλα από τη ζεστή σούπα και χτυπάμε γρήγορα.

Προσθέτουμε άλλη μια κουτάλα από τη σούπα και χτυπάμε ξανά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το αβγολέμονο στη σούπα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί η σούπα και όχι να βράσει.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια ζεστά.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Σχετικά άρθρα